Kisalföld logö

2017. 12. 14. csütörtök - Szilárda 0°C | 7°C Még több cikk.

Van orvosa a körzetnek

Hosszú ideje húzódó problémát sikerült lezárnia a képviselő- testületnek a legutóbbi ülésén: döntöttek a 11-es számú háziorvosi körzet betöltéséről. Az új orvos dr. Tóth Dániel lett.

Még múlt év novemberében döntött a testület a körzet helyettesítő orvosának kijelöléséről, mivel dr. Schultz Lajos háziorvos idén január 1-jétől nyugdíjba vonult és a vállalkozást is megszüntette. Az üresen maradó körzet egészségügyi alapellátásának megoldása viszont az önkormányzat kötelezettsége. A nyugdíjba vonuló háziorvos akkor vállalta a helyettesítést a praxis betöltéséig, így tovább gondozta a 11-es körzet betegeit.

Az önkormányzat közben pályázatot írt ki a körzet ellátására az év elején, amire három érvényes kandidálás is érkezett. Közülük az egyik jelöltet meg is bízta a testület a körzetben a háziorvosi teendőkkel. Az új doktor azonban még munkába állása előtt bejelentette: mégsem vállalja a körzetet és visszalépett. Így tavasszal ismét kiírták a pályázatot, ám ez sem hozott megoldást az ügyben, egyetlen jelentkező sem volt. Dr. Schultz Lajos viszont júliustól visszaadta a praxist, így az év végéig dr. Faragó Sarolta elvállalta a körzetben a helyettesítést.

Szeptemberben került ismét a képviselők elé a 11-es körzet ügye. Akkor két lehetőséget is megvitattak a körzetben lakók ellátására. Az egyik variáció szerint felosztatták volna a körzet utcáit a város háziorvosai között, a másik pedig, hogy – immár sokadjára – újra kiírják a pályázatot. Végül az utóbbi mellett döntöttek.

A felhívásra most dr. Tóth Dániel pályázott. A szociális és egészségügyi bizottság a pályázati eljárást lefolytatta, a személyes meghallgatást követően a pályázót javasolta a testületnek. A képviselők a legutóbbi ülésen egyhangú döntéssel dr. Tóth Dánielt bízták meg a 11. számú háziorvosi körzet ellátásával jövő februártól.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lajta-parti generációk gyógyítója

Mindig is gyermekorvos szerettem volna lenni, és örülök, hogy megadta ezt nekem a sors – vallja dr. Kismarton Mária. Tovább olvasom