Kisalföld logö

2018. 01. 16. kedd - Gusztáv -3°C | 5°C Még több cikk.

Változatok egy buszos utazásra

Kimle - Nem tudta felmutatni diákbérletét, így az édesanya állítása szerint nem szállhatott fel a buszra egy tizenhárom éves kimlei fiú. A gépkocsivezető viszont azt mondja, teljes árú jeggyel utazhatott volna, és ezt közölte is a gyerekkel.
A 13 éves Preiner Attila első alkalommal közlekedett volna busszal egyedül: az este 7 órai Kimlére hazavezető járatra szeretett volna felszállni, amikor a busz vezetője kérte a diákigazolványát.

– A fiam nem tudta felmutatni a szükséges iratot, így a sofőr felszólította, szálljon le. Ez a bánásmód embertelen, nem hiszem, hogy ez a megoldás ilyen esetben – panaszolta lapunknak Preinerné Birtalan Éva. Az édesanya úgy tudja, hogy a gépkocsivezető nem világosította fel gyermekét, hogy vásárolhat teljes árú menetjegyet, hanem leszállította a járműről.

Megkerestük Rémai Pétert, a Kisalföld Volán üzemvezetőjét, aki lapunk érdeklődésére Hanasek Pétertől (a busz vezetőjétől) megtudta, hogy a fiú diákigazolvány és bérlet nélkül akart feljutni a buszra. Ekkor felkérte, vásároljon teljes árú menetjegyet, a gyerek ehelyett inkább leszállt.
Bármelyik változat is lenne az igaz, tény, hogy a kimlei járathoz több panasz is fűződik.

– Minden vonalon végzünk előre be nem jelentett, szúrópróbaszerű ellenőrzéseket. A kimlei járaton többször is előfordult, hogy az utazók menetjegy nélkül közlekedtek vagy nem érvényes igazolványokkal vették igénybe a különféle kedvezményeket. A kimlei mellett a rajkai és a bezenyei járatainkon, korábban pedig a mosonszolnokiakon fedeztünk fel különféle rendellenességeket – fogalmazott az üzemvezető.  - A busz vezetőjének kötelessége, hogy ellenőrizze a felmutatott igazolványok és bérletek érvényességét. Amennyiben elmulasztja, első körben figyelmeztetésben részesül, majd kedvezmények megvonására, bércsökkentésre számíthat. A helyzet súlyosbodásakor elhelyezhetik az adott járatról, sőt, el is bocsáthatják állásából. Az utóbbira már több példa is volt – szögezte le Rémai Péter.

Olvasóink írták

  • 1. Kicsilány 2007. december 20. 19:44
    „Azért egy 13 éves fiúról látszik, hogy még tanuló. A diákjegyet megkaphatta volna, másnap pedig be tudta volna mutatni a diákigazolványt. Ezt azért meg lehetett volna engedni. De másrészt igaza van az üzemvezetőnek is. Sok a bliccelő. De a 13 éves fiú nem akart bliccelni.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Biciklist gázolt egy kamion

Mosonmagyaróvár - Súlyos koponyasérülést szenvedett az az idős férfi, akit csütörtökön délelőtt egy… Tovább olvasom