Kisalföld logö

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 14°C | 23°C Még több cikk.

Vállalkozók egyesülete: Buszpályaudvar és nem decentrum épült

A Mosonmagyaróvári Vállalkozók Egyesülete szerint a Magyar Demokrata Fórumnak tévesek azok a vádjai, amelyekkel az egyesületet illették legutóbbi évértékelőjükben. A buszpályaudvar kérdésében azonban egyetértenek az MDF-fel.

Január 8-án „Egyeztetnének a Volánnal a tömegközlekedésről" címmel megjelent írásunkban a Magyar Demokrata Fórum (MDF) mosonmagyaróvári szervezetének állítása szerint a város polgármesterének elképzelései gyakran nem egyeztek a szocialista frakció véleményével, ám ilyenkor a Mosonmagyaróvári Vállalkozók Egyesülete (MVE) segítette ki szavazataival Stipkovits Pált.

Az egyesület két önkormányzati képviselője rosszindulatú csúsztatásnak értékeli, hogy az MDF titkos szövetséget feltételez a polgármester és az egyesület között. Dr. Szeredi Ádám szerint választási ígéreteikben szakszerű és a város gazdasági problémáira koncentráló politizálást vállaltak. A vállalkozók úgy vélik, a politikai csatározásokat az országos politikának kell meghagyni, egy ilyen kis közösségben csupán egy cél lehet, a város gazdaságának erősítése. Ezért minden olyan kezdeményezést – pártállástól függetlenül – megszavaznak, ami elősegíti Mosonmagyaróvár fejlődését.

A képviselő hangsúlyozta: ha az MDF mindenképpen a vállalkozók egyesületével szeretne foglalkozni, szívesebben vették volna, ha a távhődíjak csökkentésében elért eredményeiket hozzák fel, vagy azt a 2,7 millió forintot, amivel a tiszteletdíjukból a Karolina Kórházat támogatták. Ehhez a kezdeményezésükhöz egyébként szívesen vették volna más frakciók csatlakozását is. Az MVE mindezen túl a demokrata fórummal együtt elfogadhatatlannak tartja a buszpályaudvar áthelyezését. Szeredi Ádám szerint hiába nevezi a városvezetés a Volán-létesítményt végállomásnak vagy decentrumnak, a közvélemény pontosan tudja, hogy egy új buszpályaudvar épült a hipermarket mellett.

A Flexum-részvények eladása kapcsán dr. Báznai Bertold elmondta: a többségi részvénycsomag nem a város „családi ezüstje", hanem csupán „családi alumíniumja" volt, és az is hiányos, az eladása pedig már nem várhatott tovább. A részvénytársaság fejlődéséhez tiszta tulajdonviszonyra volt szükség, az egyesület ezért támogatta a határozatot. A 603 milliós vételárral és az átvállalt mintegy 350 milliós tartozással a részvénycsomag csaknem 1 milliárd forintjába került a vevőnek. Az MDF által említett tízszázalékos „visszacsorgatás" nem helytálló, hiszen a Tourinform-irodáért kifizetett 15 millió forint alig egy százaléka a részvények árának.

Előzmények:

Egyeztetnének a Volánnal a tömegközlekedésről (2004-01-07) >>

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egyvonalas ellenőrzés az EU-s határokon

Uniós csatlakozásunkkal egy időben nyugati és északi határátkelőinken nem szűnik meg az ellenőrzés,… Tovább olvasom