Kisalföld logö

2018. 08. 18. szombat - Ilona 18°C | 29°C Még több cikk.

Választási kereszttűzben a Lajta-spiccbeli lakások

A törvényes kereteken belül előnyt kell biztosítani a helyi vállalkozásoknak az önkormányzati beruházásoknál – hangzott el a Fidesz–MDF sajtótájékoztatóján.
Szabó Miklós polgármesterjelölt elmondta: Moson rehabilitációját kívánja megvalósítani. Ezért is javasolták korábban a képviselő-testületnek, hogy függesszék fel a rossz minőségű lakások eladását és csak felújításuk után értékesítsék azokat. A közbiztonság növelése érdekében szorgalmazzák a rendszámfelismerő kamerarendszer kiépítését. A Fidesz–MDF szövetség tovább folytatná a jól működő programokat. A panelprogramot kormányzati akarat esetén kiterjesztenék az egyéb társasházak felújítására is. A városi közműszolgáltatások hibáinak bejelentésére pedig egy „kék vonalat" hoznának létre.

Szabó Miklós hangsúlyozta: a városban a napokban megjelent „Ébredj Mosonmagyaróvár!" című választási kiadványt nem ők, hanem a Labe (Lakásbérlők és Lakók Egyesülete) jelentette meg, akivel a Fidesz–MDF szövetség együttműködik. A polgármesterjelölt hozzátette: sajnálattal értesültek arról, hogy a város prominens személyiségei vettek lakásokat a Lajta-spiccben épülő társasházban. Úgy vélik, így már érthető, hogy miért volt olyan sürgős a terület átminősítése. Szabó Miklós felhívta továbbá az MSZP figyelmét arra, hogy a gyanakvás eloszlatása érdekében helyezzék át más szavazókörbe azon szavazatszámláló biztosaikat, akik közeli hozzátartozói az adott körzet szocialista képviselőjelöltjének.

Nem volt „mutyizás"

Szabó Miklós a Lajta-spiccel kapcsolatos kijelentésére Stipkovits Pál visszautasította a „mutyizás" gyanúját. Elmondta: a felvetés a tények rosszhiszemű beállítása. A terület nem önkormányzati tulajdonban volt. A tulajdonos évekig semmit sem tett az ingatlanon, majd eladta. Az új tulajdonos kérte az átminősítést, amiről a testület két fordulóban döntött. Stipkovits Pál hangsúlyozta: valóban a fia is vásárolt ott egy 65 négyzetméteres szerkezetkész lakást 16 millió forintért, amihez 10 millió kölcsönt vett fel. P azonban csak egyike volt a mintegy 140 vásárlónak, akik között több Fidesz- és MDF-közeli személy is van.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Huszonöt éves az egyesület

A Mozgáskorlátozottak Mosonmagyaróvári Egyesülete kedden fennállása negyed évszázadát ünnepelte. Dr.… Tovább olvasom