Kisalföld logö

2017. 10. 17. kedd - Hedvig 9°C | 22°C Még több cikk.

Választás: Juhász József újból a polgármester

Juhász József a szavazatok 62 százalékával újból Hédervár polgármestere, ugyanis ellenfelét – a korábbi alpolgármestert – Szilágyi Dánielt 158 vokssal maga mögé utasította a vasárnap időközi önkormányzati választáson.

A voksoláson a helyiek tizenhat képviselő- és két polgármesterjelöltre adhatták le voksukat, miután a testület még augusztus elején feloszlatta magát.

A 2010-es októberi önkormányzati választáson öten is pályáztak a polgármesteri székre, akkor szintén Juhász József korábbi településvezető javára dőlt el a szavazás. Ezúttal azonban csak egy kihívóval kellett szembenéznie.


Juhász József folytathatja a megkezdett munkát.
Juhász József folytathatja a megkezdett munkát.


– A névjegyzékbe felvett 949 szavazásra jogosult közül 609-en járultak az urnához, ez 64,2 százalékos részvételt jelent. A két jelölt közül a választáson győztes Juhász József 382 szavazatot kapott, így a leadott szavazatok 62 százalékával, a leadható szavazatok 40 százalékával ő lett Hédervár polgármestere. A másik jelölt, Szilágyi Dániel 224 szavazatot kapott, így a leadott szavazatok 37 százalékával, a leadható szavazatok 24 százalékával végzett a második helyen – számolt be a vasárnapi voksolás eredményeiről dr. Tóth Zoltán, Hédervár körjegyzője.

– Hédervár fellélegzett, a legfontosabb feladatomnak a béke, a nyugalom megteremtését tartom, valamint az egymás felé való bizalom, tisztelet visszaállítását. Visszakaptuk a teremtő munka lehetőségét, amit éveken keresztül magunkénak tudtunk – hangsúlyozta a régi-új polgármester a győzelem híre után. Hozzátette: – Boldog vagyok, hogy a helyiek többsége nemet mondott azokra a hangokra, amelyek a falu megosztását tűzték ki célul, melyek méltatlanok egy ilyen történelmi településhez.

Képviselőként jóval többen kívántak a falu vezetésébe beleszólni. Emlékeztetőül írjuk, hogy tavaly tizenegy független és egy LMP-s jelölt szállt harcba a képviselői székért, ezúttal azonban már tizenhatan "mérkőztek" meg a hat képviselői helyért.

A képviselő-testület tagjai a választók döntése szerint sorrendben: Seiwerth Gábor, Csanádi Roland, Cseh Zoltán, Takáts-Szalay Adrienn, Antóni Istvánné és Nádasi László. Cseh és Nádasi a legutóbbi testületnek is tagja volt.

Olvasóink írták

 • 12. végtelen 2011. október 24. 20:01
  „Kedves 11. hozzászóló!

  Köszönöm a véleményed. Természetesen őszinte tiszteletem a kivételnek, mégis úgy tudom, a győztes csapat nem is akart a nyilvános közmeghallgatáson ott lenni!
  Hiszem, hogy mindketten élünk még a következő választáskor, amikor értékelitek az elmúlt 3 évet, mi pedig szemtől szembe kérdezhetünk.
  Természetesen bocsánatot kérek a falutól ha az írásom lenézőnek tűnt. Valószínű az elkeseredettség is" vezette a kezem" !
  Úgy gondolom, hogy akkor ismer valaki igazán valakit, ha dolgozott vele közvetlenül vagy tapasztalta a munkája hiányát. Kívánom, hogy Ti kellemesen csalódjatok! Lehet, hogy én magasra teszem a mércét a polgármester személyét illetően, azért mert van mércém pl. Kunsziget, Darnózseli, Lipót!( Én azért nem indultam, mert alkalmatlannak tartom magam erre, meg sok minden másra is!) ( Jó lenne ha mindenki azt csinálhatná amihez ért!)
  Igen vállalkozások.....,írtad, hogy elfoglalt vagy.........pedig ez a munka sok szabadidőt igényel. Hidd el sokszor eszedbe fogok jutni !
  Mindenesetre a Te hozzászólásod gyújtott egy kis fényt az alagutam végén! Köszönöm!”
 • 11. hozzászolok 2011. október 21. 13:48
  „Kedves Végtelen!

  Végtelen türelemmel és tisztelettel:

  Én egy most vasárnap megválasztott képviselő vagyok. Engedd meg, hogy reagáljak a felvetéseidre. Elsőként közöltem a környezetemben és később a jegyző felé is, hogy a képviselői meghallgatáson nem tudok részt venni. Miért is? Mert a meghívó csütörtökön este jött következő hét keddre, melyre már olyan jellegű, jóelőre lebeszélt dolog volt, melyet nem lehetett visszamondani. Emellett nem is baj ez így, mert a faluban olyan mértékű sárdobálás, rágalmazás és egymás lejáratása folyt, amit én azt gondolom jóérzésű, megfelelő értékrendű ember nem nagyon tolerál. Ez az egyik. Személy szerint bármikor szembenézek bárkivel, bárkivel szívesen beszélgetek és mondom el a terveimet. De csak azzal, akivel értelmes, tartalmas beszélgetést lehet folytatni.
  Hogy milyen szándék vezetett arra, hogy képviselőnek induljak? A segíteni akarás. Mint ahogy többször, többet segítettünk a faluban élőknek, a falu intézményeinek NÉV NÉLKÜL, anélkül, hogy nagy dobra vertük volna.Lehet, ezt kellett volna tenni a választás előtt, és akkor még többen szavaznak rám, hiszen azok közül, akiket segítettünk a legtöbb nem is tudja, hogy tőlünk jött. Ha az illetékeseket megkérdeznéd, lehet, hogy rájönnél, hogy felesleges általánosítani.
  "Kiket fognak képviselni?...(úgye nem a saját vállalkozásukat?)"- Láttál Te már közelről olyat? Mert akkor nem írnál be butaságokat. Igen, nekem is van vállalkozásom, de visszautasítom a felvetést is. ( És a tevékenységi körünkből adódóan a kérdésnek nincs is értelme )
  "Sajnálom, hogy Hédervár lakóinak többsége ilyen naiv"- Sajnálom, hogy Hédervár lakóinak többségét ennyire lenézed.
  "Az újonnan választott képviselőket egyetlen hédervári megmozduláson közösségi rendezvényen nem láttam" - Már megint általánosítasz. Engem láthattál, még társadalmi munkán is. Amúgy meg tudod, a vállalkozónak megvan az a "rossz szokása", hogy nem tudja letenni a munkát a napi 8 óra leteltével. Pláne, ha alkalmazottat foglalkoztat.

  Azt gondolom, hogy felesleges az indulatokat kelteni. Lehetőséget kellene adni a most felállt testületnek, hogy bizonyítani tudjon. Csak a magam nevében tudok nyilatkozni, mikor azt mondom, hogy bármikor megtalálható vagyok, bármikor fordulhat hozzám bárki, és ha tudok segítek, vagy legalábbis megpróbálok.
  Köszönöm, ha végigolvastál.”
 • 10. végtelen 2011. október 19. 19:27
  „Kedves Mindenki!
  Szerintem ne bonyolódjunk bele, hogy ki kinek a pártnak a tagja. Ez a választás nem arról szólt!
  A polgármester két kézzel kapaszkodott a bársonyszékhez és ezért mindent és mindenkit bevetett.

  Az Őt támogató és nyert képviselőjelöltek arra nem voltak képesek, hogy kiálljanak a falu elé a hivatalosan meghirdetett bemutatkozó közmeghallgatáson. Hol az erkölcsi tartásuk ezeknek az embereknek, ha már az elején nem mernek szembenézni a választóikkal ?????? Milyen szándék vezette őket a képviselői székhez......????? Kiket fognak képviselni?...(úgye nem a saját vállalkozásukat?)... mi, akik nem őket támogattuk költözzünk át másik faluba? ( akkor ki is osztotta meg a falut? )
  Sajnálom, hogy Hédervár lakóinak többsége ilyen naiv ............nem minden vállalkozó Tóth Péter, aki mindent megtesz Lipótért.
  Az újonnan választott képviselőket egyetlen hédervári megmozduláson közösségi rendezvényen nem láttam
  ( azokat sem akik megválasztották őket)!
  Mi ott voltunk és szívvel lélekkel tettük a dolgokat! Sajnálom, hogy a falu többségének ez kevés!
  Kíváncsian várjuk a tutit!!!!”
 • 9. hedervar 2011. október 18. 23:00
  „evikedves meg a többi nagyokos figyelmébe:
  ha már annyira osztjátok az észt, tudhatnátok - egy "fideszes.mdfes", 2 igazolt MSZP-tag, egy megyei LMP-koordinátor,és egy politikailag érdeklődésmenetes kolléga állt fel - egy definiálhatatlan identitású képviselővel és egy kaméleon polgármesterrelszemben. Magyarán ... az aki itt ún. "nagypolitikát" keres. A hédervári ..... juhásza máig keresi politikai identitását: volt szadis, Meggyessy-fan, Magyar Polgárok és Polgármesterek Párti képviselőjelölt, ősmagyar táltos,2010! tavaszán újra szoci, és kapaszkodjatok meg, pillanatnyilag épp a fideszes köpönyegét keresi, ld. Tállai látogatása...:)
  Úgy látom, nálatok a "fideszes" az szitokszó...... a fentiekre varrjatok gombot
  A Malom büfében egy támogatója azon hörgött, hogy ő nem szavaz kommunistákra:) na akkor ki itt a "fideszes"?
  És ez akkor most jó vagy rossz? egy kissé identitásválságban vagytok fiúk:) <moderálva...>”
 • 8. embertelen 2011. október 18. 09:38
  „7. erdőkerülő Én meg halkan visszasúgom, hogy számomra és sokak számára egyértelmű, hogy az érintett, volt mdf-es most a narancssárga szín felé orientálódik. Belebuktak csapatostól.”
 • 7. erdőkerülő 2011. október 17. 18:02
  „embertelen 2011.10.17. 12:51
  Halkan megsúgom neked Fideszes felbujtók nem voltak. Ellenben Dávid Ibolyát eltakarítani akaró szárnysegédje volt a fővezér, most utolsó helyen jutott be képviselőnek, remélem tanul az eseményekből.”
 • 6. picher 2011. október 17. 17:30
  „Tökmindegy milyen pártállású! Egy a lényeg, a falu sorsával hogy törődik!!!”
 • 5. evikedves 2011. október 17. 15:16
  „pappe!független, az ellenfél volt mdf-es segítségével fideszes még köszönni se tudtak az utcán annyira nagyképüek voltak!visszanyalt a fagyi kérem!”
 • 4. pappe 2011. október 17. 14:40
  „Az sztem nem derül ki a cikkből, hogy a megválasztott Juhász József melyik párt támogatását élvezte!?”
 • 3. Csillus35 2011. október 17. 13:53
  „További jó munkát :)”
 • 2. embertelen 2011. október 17. 12:51
  „Véleményem szerint az egész mögött fideszes felbújtók voltak, de nagyon ráfáztak ők is és a nekik bedölt képviselők egy része is. Ez így van rendjén.”
 • 1. Vapera 2011. október 17. 12:17
  „Sok hűhó, semmiért!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Frontális baleset a 86-oson - személyautó és kamion ütközött

Személyautó és kamion ütközött a 86-os főúton Jánossomorja és Mosonudvar között. Tovább olvasom