Kisalföld logö

2017. 05. 25. csütörtök - Orbán 11°C | 21°C Még több cikk.

Válás előtti köszönetek

„A Nyugat-magyarországi Egyetem sokat profitált abból, hogy ilyen magas színvonalon működő kara volt, mint a mosonmagyaróvári" – jelentette ki dr. Náhlik András rektorhelyettes a mezőgazdaság- és élelmiszer-
tudományi kar tegnapi diplomaátadóján. A rektorhelyettes szigorúan múlt idejű mondata azt sugallja, hogy a mosonmagyaróvári kar a győri Széchenyi István Egyetemhez csatlakozik.
Noha hivatalosan nincs döntés a kar leválásáról, vélhetően az óvári gazdászok utoljára tartottak diplomaosztót a Nyugat-magyarországi Egyetem tagjaként. Legalábbis erre lehetett következtetni a rektorhelyettes beszédében elhangzottak alapján. Megköszönte a közös munkát a karral és azt kívánta: bárhogy is alakul a jövő, tudják megtartani a jelenlegi szakokat és legalább ugyanilyen sikeresen működjenek tovább.

A strukturális átalakításra kapott mintegy másfél milliárd forint közel harmada is a mosonmagyaróvári karra került.

Dr. Náhlik András hosszasan beszélt a kar és az egyetem közös eredményeiről. Kiemelte: más karokkal együtt a mosonmagyaróvári intézmény három nagy projektben is részt vett, amikből százmilliós bevétel várható. Az elmúlt években a második legtöbb pénz áramlott a mosonmagyaróvári intézménybe, csak a szombathelyi kar előzte meg. Ezekből számos fejlesztést hajtottak végre. A strukturális átalakításra kapott mintegy másfél milliárd forint közel harmada is a mosonmagyaróvári karra került. „Problémamentes volt az együttműködés a karral" – hangoztatta a rektorhelyettes.


Dr. Schmidt Rezső dékán ugyancsak sok sikert kívánt a Nyugat-magyarországi Egyetem karainak. Mint mondta: az intézmény helyzetétől függetlenül a személyes és szakmai kapcsolatok jól működtek.
Dr. Szakál Pál oktatási dékánhelyettes a záróvizsgákról tett jelentésében elmondta: a diplomamunka védésével egybekötött záróvizsgát mindenki sikeresen teljesítette. Felsőoktatási szakképzésben, alap- és mesterszakokon, valamint szakmérnöki képzésben összesen hatvanegyen záróvizsgáztak és vehették át tegnap oklevelüket.

A tanácsülésen adták a Professor Emeritus címet dr. Érsek Tibornak, dr. Reisinger Péternek és dr. Szigeti Jenőnek. A kar oktatási és kutatási munkáját segítő tevékenységük elismeréséül „Címzetes egyetemi tanár" címet kapott dr. Tóth Krisztina, a Szent István Egyetem docense, dr. Dióssy László, a Chianti 3D Kft. ügyvezetője, dr. Macháty Zoltán, a Purdue University West Lafayette egyetemi docense, dr. Nagy Péter Pál tudományos tanácsadó és dr. Radics László nyugalmazott egyetemi tanár. „Címzetes egyetemi docens" címet kapott Kalmárné dr. Hollósi Erika, Fazekas Imre, dr. Iváncsics János és Láng István.

Idén tizenharmadik alkalommal adományoztak Mintagazdasági címeket, ezúttal az Agárdi Farm Állattenyésztési és Növénytermelő Kft., az
Ászári Mezőgazdasági Termelő, Szolgáltató és Értékesítő Zrt., valamint a Raiffeisen-Agro Magyarország Kft. részére.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szatyorban csak minőségi portéka

Összetartó közösséggé kovácsolódott a Szigetközi Szatyor. A finom és egészséges helyi portékákat csütörtökönként a Magyar utcán szerezhetjük be. Tovább olvasom