Kisalföld logö

2017. 09. 26. kedd - Jusztina 11°C | 19°C Még több cikk.

Vakációznak a kórusok

A város kórusai számára a szünidő uborkaszezon. Bár felkérésekben most nem bővelkednek, és inkább pihenéssel töltik a nyarat, terveik már készen állnak a következő évadra.

A Szent Gotthárd-plébániatemplom Szent Krisztina Kórusa éppen szünetet tart, miután rendkívül fontos fellépésen vannak túl: Nagy József atya múlt hétvégén tartott aranymiséjén működtek közre Szalainé Sándor Katalin karvezető elmondása szerint.

– A Halmos László Énekegyüttes szintén az atya jubileumi szentmiséjén lépett fel legutóbb – meséli Kiss Veronika vezető. – Mostantól egy darabig pihenünk, viszont augusztus végén újra találkozunk, hogy elkezdhessünk készülni egy őszi fellépésre a bezenyei templomban.

– Nemrég jöttünk haza a szerbiai Adáról a Lajtha László vegyes karral. Egy teljes misét énekeltünk három másik kórussal, s egy önálló koncertet is adtunk – kezdi Wenczlerné Csiki Ilona alapító és karvezető. – Csak augusztusban folytatjuk a próbákat, mivel a szeptemberi Szigetköz ízei fesztiválon fogunk valószínűleg legközelebb fellépni. Készülünk Ausztriába is, egy terményáldási ünnepi misére, és persze az október 23-i városi ünnepségen is ott leszünk, majd adventi koncertet is adunk.

A Szent Cecília Kórus szeptemberig szünetet tart Horváth Győzőné elmondása szerint, de november elején fontos alkalomra készülnek: a karvezető regionális kórustalálkozót szervez, melyre az előkészületek már javában folynak.

A (korábbi nevén) Városi Ifjúsági Vegyes Kar tízéves szünet után most ismét összeállt. – A kihagyás miatt kezdő csapatnak számítunk, így a nyári szünet után nagy erővel fogjuk belevetni magunkat a munkába – ígéri Szodfridt Gyula karnagy.

– Bár még messze van, az adventi koncert lesz a mi nagy bemutatkozásunk, erre már el is kezdtünk gyakorolni.
A Heideröslein német nemzetiségi dalkörrel már e hét végén találkozhat, aki szombaton ellátogat a majorokiak napjára. Holzinger Lajos vezető elárulta, ezt követően legközelebb novemberben lépnek fel, a kimlei német kórusok megyei szemléjén.

A közönség a Gradistyei horvátok énekkarát is meghallgathatja holnap a Majorokban, így ők a héten már gyakorolnak is Kiss Veronika vezetésével, habár nyári pihenőjük augusztus közepéig tart.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Állásajánlatok Mosonmagyaróváron

Tovább olvasom