Kisalföld logö

2018. 02. 24. szombat - Mátyás -8°C | 2°C Még több cikk.

Vádemelés Philadelphiában a magyar diákok halála ügyében

A philadelphiai ügyészség gondatlanságból elkövetett emberöléssel vádolta meg csütörtökön annak az uszálynak a kormányosát, aki tavaly két magyar diák halálát okozta az amerikai városban, egy folyami ütközésben.

A nyomozók szerint az uszályt kormányzó Matt Devlin többször is mobil telefonon beszélt a családjával egy sürgős ügy miatt, miközben a kirándulókat szállító "kacsahajó" a Delaware folyón vesztegelt.

A 2010 július 7-i ütközés a két magyar fiatalon kívül 35 embert sodort a forgalmas vízi út közepébe. A szövetségi közlekedésbiztonsági hatóság júniusi vizsgálati jelentése szerint a kormányos internetezett is munkája közben.

Az amerikai hírügynökség szerint Devlin beleegyezett, hogy bűnösnek vallja magát.

Olvasóink írták

  • 1. elemér 2011. július 14. 21:58
    „Federal, tehát USA ügyészség Philadelphiában vádolja Matt Devlint. Ez pedig azt jelenti hogy a procedura és itélet is USA és nem helybeli eljárást követ. Szintén jelentheti hogy ez még plusz amit már beadtak a biróságon ellenük. Ügyvédek maguk teremtenek extra munkát, mert valamiböl megkell nekik is éllni. Igy töltik a hurkát. Ilyesmit az USA állampolgárok fizetnek meg. http://snipurl.com/2us6l”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Adományt csak közvetlenül a kórháznak

Az igazgató nyomatékosítja: külsősöket nem kérnek fel gyűjtésre. Tovább olvasom