Kisalföld logö

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 26°C Még több cikk.

Vadásznap a majoroki lőtéren

A környékbeli társaságok részvételével már hagyományosnak számító vadásznapját tartotta a Lajta-Hanság Zrt. a hétvégén Mosonmagyaróváron a majoroki lőtéren.

A több száz résztvevőt ezúttal is számos érdekes program várta, így többek közt főzőverseny - természetesen vadhúsból készült ételekkel - vadász szakmai vetélkedő és korong lövészet. A szakmai vetélkedőt Lippert Dániel és Kovács János nyerték holtversenyben. A főzőverseny különdíját a nickelsdorfi csapata nyárson sütött vaddisznója és Samu Ferenc szigetközi halászléje kapta, míg a zsűri a Levéli Vadásztársaság sült oldalasát és a Három fenyő Vadásztársaság vaddisznó pörköltjét találta a legjobbnak. A lövészetet egyéniben Takács Gábor, a Lajta-Hanság Zrt. vadásza nyerte, csapatban pedig a Felsőszigetközi Vadász Szövetség - Bognár Richárd, Kiss István, Molnár Zsolt - érte el a legtöbb pontot.A vadásznapi tombolán befolyt összeget a rendezők a Karolina Kórháznak ajánlották felOlvasóink írták

58 hozzászólás
 • 58. iszugy 2010. szeptember 23. 20:44
  „Én is szeretem a természetet,mint Imre atya!De bevallom eddig eszembe sem jutott,hogy a vállamon a távcsöves pistával menjek árvalányhajat nézegetni...
  Aztán amikor kiugrik a bózótból a róka,akkor egyszerűen ,,szeretetből" seggbelövöm!
  Kíváncsi lennék rá,hogy a kirándulását a természetben másnap hogyan adja elő a nagymisén?”
 • 57. MSR 2010. szeptember 22. 21:26
  „"A vadásznapi tombolán befolyt összeget a rendezők a Karolina Kórháznak ajánlották fel"
  Erre a mondatra senki sem reagált. Ez tükrözi legjobban a hozzászólók lelkivilágát. Egy "Köszönjük" nem fért ki senkinek sem a száján.”
 • 56. csompi1 2010. szeptember 22. 18:30
  „Ej-ej Hombre, nem érted te a vadászokat!
  Itt egy link, egy két évvel ezelőtti cikkhez írt kommentekről, talán visszaad valamit a lelkivilágukról....:-)

  http://www.kisalfold.hu/gyori_hirek/ket_rokat_lott_imre_atya/2051931/#hozzaszolok”
 • 55. Bond21 2010. szeptember 22. 09:04
  „Himód, Hövej, Csapod környékén fantasztikus bőgés van. Üzenem a panellakóknak, ha egyszer ráérnek, menjenek ki hallgatózni, érdemes. Legalább is a vadász szemszögéből :) az, még puska nélkül is.....”
 • 54. Hombre 2010. szeptember 21. 19:33
  „Pancser.

  Én sem,tudom elfogadni,mert egy vad sem fizet teljesítmény adót!!! :)) Akkor meg milyen jogon csámborog az úton?

  Érdekes dolgok ezek! Amíg elriasztod a vadat az etető közeléből,addig a társaságé (és joggal háborog a vadőr,mert a ...... osztrák nem fizet érte),amint elcsapod és kárt okoz,már az államé. <moderálva...>”
 • 53. Hombre 2010. szeptember 21. 19:27
  „Andor 47.

  Igen magántulajdon marad,de ha nincs bekerítve,táblával jelölve,sorompóval vagy kapuval lezárva,akkor nincs miért a tulajnak háborogni,ha valaki bemegy a területére.

  Olvasd el még egyszer amit írtam!! Nem a vadgazdálkodással nem értek egyet,hanem a "sport" vadászat módjával. Ha nem sikerül továbbra sem értelmezni amit írok,akkor szólj,és kifejtem számodra érthető módon is.

  Egy szóval sem mondtam hogy tiltsák be a vadászatot,egy-két idióta vadász miatt. Hidd el,tudom milyen szar érzés mikor általánosítanak.”
 • 52. pancser 2010. szeptember 21. 16:38
  „Azt semmiképpen nem tudom elfogadni, hogy a vad meg az autó egyenlő joggal tartózkodik az országúton.
  Senki nem tudja megmondani, hogy vigyázz vadveszély tábla esetén milyen sebességgel ajánlatos menni. Saját példámból, gyenge 50 km-el ütöttem őzbakot, egy másik esetben ugyanilyen sebesség mellett egy szarvascsapat megriadva a sörtétben valamitől két három m-re tőlem húzott el az utólsó példányok mindenképpen. Vagy legutolján hajnalban, még teljes sötétség volt a 10-es úton kb 100 m-re húztak át szarvasok, a lébényi éleágazó közelében. Az egyik egy szép bika megállt és rám bámult, dudáltam és akkor komótosan, lassan ballagott tova! Nyullal nem szoktam vacakolni főleg a Rábaköozben ütüttem már el néhányat, nem érdemes kockáztatni a hirtelen fékezést.
  Mindegy mit ér egy szarvas, az emberi életnél fontosabb nincsen! A valódi tenyésztés híve vagyok, egyszer talán ez is meg lesz. Bekerített vadasparkok, ahol a vad teljes szabadságban, a mg-i termelők kárát mellőzve az autósok életét nem veszélyeztetve élheti a maga életét!”
 • 51. MSR 2010. szeptember 21. 13:00
  „Arról, hogy a biztosító nem fizet nem a vadásztársaság tehet!
  Régen az Állami Biztosító létezett csak, akkor minden vadásztársaság fizetett biztosítást, amiből megtérült az autós kára. Megjelentek a nagyobb értéket jelentő járművek, a biztosítóknak nem érte meg a kockázatot viselni. Megjegyzem, hogy a régi rendszer szerint sem kapott a vadásztársaság kártérítést az elütött vad után. A vad értéke több százezer, akár 1-2 millió forint is lehet esetenként. Ez nem húsérték természetesen, hanem vadgazdálkodási érték, amely összetett fogalom.
  A vadászat tényleg nem sport! Sokkal több annál!!”
 • 50. andor47 2010. szeptember 21. 12:28
  „Kedves Hombre!
  1. Attól, hogy nincs bekerítve, attól az még magántulajdon marad.
  2.Ijjal meg lándzsával nem lehet vadgazdálkodást folytatani + sokkal nagyobb szenvedés az elejtetett vadnak az, ha íjjal vagy lándzsával ejtik el, mintha lőfegyverrel.
  3.Ha egyes autószerelők vagy pékek töbet engednek meg maguknak, mint amenyit kellene, akkor ezért az összes autószerelő meg pék hibás, és be kell tiltani az autószerelést, meg a kenyérsütést?”
 • 49. Hombre 2010. szeptember 20. 21:11
  „A rendszerváltás után az erdők és mezőgazdasági területek nagy része magánkézbe került és magántulajdonban van. Amikor erdőn-mezőn túrázol akkor nem a köz tulajdonán és nem is a magad tulajdonán teszed, hanem valaki másnak a tulajdonán.
  És mit mond ki a magántulajdon védelméről szóló törvény? A tulajdonosnak miről KELL gondoskodnia? Kell jelölnie valahogy a tulajdonának határai? Be kell azt neki kerítenie?

  Az a baj, hogy itt aki a vadászatot "ellenzi" az nem komoly érvek alapján teszi ezt, hanem azért, mert a vadászat egy drága úri sport, neki meg nincs pénze és irigyli azt aki megteheti, hogy vadásszon.
  Ez meg csak szerintem a te nagyképű gondolatod. Nekem lenne rá pénzem,sőt lehetőségem is ,de elítélem ezt a fajta ,,sportot". Majd ha íjjal vagy lándzsával a kezetekben becserkelitek a vadat,nem a magaslesről a szóróra odaszoktatott állatokat lövitek le,na majd akkor azt mondom,rendben van!

  apuka repeszt 100-al,elcsapja a nyulat-fácánt-őzet,nem jár arra senki,de emlékszik a vadveszélyt jelző táblára(mert így a biztosító nem fizet kártérítést) igy bevágja a csomagtartóba saját magát kártérítve ezzel.

  A biztosító akkor sem fizet,ha ottmaradsz és rendőrt hívsz. Az szól a területhez tartozó vadőrnek,az elviszi,mi meg pityereghetünk a káron,amit a vad okozott.

  Még mielőtt nekem esnének a fórumozók,a vadgazdálkodással egyet értek,csak a vadászat módjával és azzal nem,hogy némely vadászok többet engednek meg maguknak,mint kellene.
  U.I. Nem eszem meg a vadhúst!”
 • 48. quaestor 2010. szeptember 20. 20:04
  „A mi családunk tulajdonában is van rét és erdő is. Mindez természetvédelmi területen. Eszünk ágában sincs körbe keríteni, vagy bármi módon szabályozni és/vagy korlátozni az éppen arra járó turisták vagy kirándulók mozgását.”
 • 47. csompi1 2010. szeptember 20. 19:56
  „45. tódi 2010.09.20. 19:10
  Köszi tódi, nagyon korrekt hozzászólás, ilyeneket várunk!”
 • 46. zolizozo 2010. szeptember 20. 19:26
  „Nekem az tetszik,amikor azt mondja a vadász," én szeretem az állatokat" ! Hát akkor nézzünk a képre!”
 • 45. tódi 2010. szeptember 20. 19:10
  „Nagyot tévedtek , vagy nem ismeritek a jogot !

  Csak az igazat :
  a természet járás joga alkotmányos jog - magasabb a vadászati jognál .
  Az erdők 82 % állami erdő - tehát teljes joggal tartozkodik benne mindenki - gyalogosan.
  Van erdőm - eladtam a vadászati jogot - de a természet járást ingyen kell tűrnöm - elfogadnom / na nem is bánom / ez a törvény .
  Csak ezt erősen elhallgatják.”
 • 44. csompi1 2010. szeptember 20. 17:23
  „40. anag 2010.09.20. 14:22
  Nyugodj meg, anag, a hivatkozott törvény a rapsicok ellen született, téged, ha "tiszta" vagy, senki nem ...... A két osztrák .... meg nyugodtan feljelenthetted volna, mert nem volt velük (vele?)
  magyar kísérővadász! Ez is törvény többek között. <moderálva...>”
 • 43. anag 2010. szeptember 20. 16:10
  „andor47

  Ez azért elég durva lenne!!!
  Ezek szerint egyszerü polgári halandónak semmi keresnivalója a természetbe?
  Mert attól kell tartania, hogy lelövik, vagy épp illegálisan tartózkodik bármely külterületen és bármikor elzavarhatják.”
 • 42. andor47 2010. szeptember 20. 15:58
  „Magyarországon minden külterület - néhány törvényben meghatározott kivétellel (pl. burkolt közút, vasút, temető, repülőtér, katonai gyakorlótér stb.- vadásztertület.”
 • 41. Polaris 2010. szeptember 20. 14:44
  „pancser. Félre értelmezted a mondanivalómat . <moderálva>”
 • 40. anag 2010. szeptember 20. 14:22
  „,,Vadászati törvény 54. § (1) A hivatásos vadász a vadászatra jogosult megbízása alapján, a vad, valamint élőhelyének védelme érdekében a vadászterületen és a közforgalom előtt elzárt magánutakon jogosult, illetve köteles:
  a) azt a személyt, aki a vadászterületen tartózkodik és a vadállományt veszélyezteti, személyazonosságának igazolására, a jogellenes cselekmény abbahagyására, illetőleg a vadászterület elhagyására felszólítani;"

  Ez két féle képpen értelmezhetö:
  1, bárki aki a vadászterületen tartózkodik elküldhetö onnét
  2, abban az esetben küldhetö el és igazoltatható ha a vadállományt veszélyezteti

  Namost! Nehogy már ha én kimegyek a határba vagy az erdöbe sétálni, fényképezni , sportolni, vagy bármely olyan tevékenységet folytatni ami a környezetre és a vadállományra semmiféle veszélyt nem jelent,ne már hogy a vadász elzavarjon onnét. Meg mi jogon igazoltat?

  ?pp a minap volt egy elkeserítö konfliktusom, miszerint kinnt fényképeztem az erdö szélén. Egyszer csak meg áll melettem egy OSZTR?K autó melyben két burgenlandi par.szt ült, és saját hazámba megkérdezet (szép burgenlandi tájszólással mert a némethez épp hogy csak volt köze) hogy mit csinálok én itt, mire én válaszoltam hogy én itthon vagyok. ?s kérdeztem hogy ö mit csinál itt?. Erre közölte hogy ök épp vadászni fognak,úgyhogy menjek el a tarületröl mert ez vadász terület. (Levéli Vadásztársaság területe, hozzá teszem pontos tábla hogy mettöl medig sehol nincs kihelyezve). Pár szót még váltottunk, de nagy vitába nem keveredtem velük mert nem vagyok tisztába a pontos tényekkel és törvényekkel. De elszomorító h az ember még természetbe se mehet már ki.
  De utánna fogok járni a dolognak hogy kinek a tulajdona és kinek mihez van joga... De ha tényleg igy van, hogy a vadásztársaság bárhonnét elzavarhat akkor jó lenne ha az utak melett ill jó pár helyen helyeznének el térképet vagy valamilyen információs eszközt amin pontosan jelölve van a vadászterület és amit ,,civil" ember nem vehet igénybe". ?s jó lenne ha pontosan feltünö eszközökkel piros oszlopok vagy bármivel jelölnék a területüket ha már ennyire URAK!”
 • 39. Túrabakancs 2010. szeptember 20. 13:24
  „pancser!
  Jesszusom, lemaradt az első mondatom fele a 38-es hozzászólásomban!
  Szóval végre egy téma, amiben összességében egyetértünk. Látod-látod,
  ha az állatokat szeretem, akkor rossz ember már nem lehetek. :)”
58 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hamis márkajelzésű ruhákat foglaltak le a vámosok Rajkán

Hetvenhatmillió forint értékben foglaltak le hamis ruhaneműt a vámosok egy magyar kamion tételes… Tovább olvasom