Kisalföld logö

2018. 01. 18. csütörtök - Piroska 0°C | 6°C Még több cikk.

Vackor új ˝ruhája˝ 55 millió forintból

Nem volt komolyabb felújítás a mosonmagyaróvári Vackor Óvodában, amióta 1979-ben megépítették. Most 55 millió forintból szigetelték, nyílászárókat cseréltek és fűtéskorszerűsítést is végeztek.
Vackor mosolyog a Kormos István kedves mesefigurájáról elnevezett mosonmagyaróvári óvoda falán. A kisdedóvó épületét a fenntartó önkormányzat 55 millió forintból korszerűsítette, ennek negyede saját forrás, a többi pályázati pénz.

Nagy István polgármester az óvoda pénteki ünnepélyes átadóján kiemelte, hogy a város intézményhálózata megújulóban van. Vackor „ruhája" megkopott 31 év alatt, „vacogott", ezért volt fontos a felújítás. A városvezető azt is hozzátette, hogy a korszerűsítést zömében helyi vállalkozók végezték.

A nagy- és a középső csoportosok műsorral készültek az óvoda átadójára.
A nagy- és a középső csoportosok műsorral készültek az óvoda átadójára.


Hári Józsefné óvodavezető elmondta: a beruházást augusztus elsején kezdték. A két és fél hónapig tartó felújítás után egy szép óvodát kapott az itt napjait töltő 177 kisgyermek. Szabó Gyula vállalkozó elmondta: három hét kivételével úgy kellett dolgozniuk a szakembereknek, hogy közben a nevelés zavartalanul folyhatott az intézményben. A rossz állapotú nyílászárókat, öreg fűtőtesteket újakra cserélték, az épületet szigetelték, a fűtését korszerűsítették.

Az óvodások rövid műsorral köszönték meg az épület szépítését. Jövő héten az óvoda névadójáról is megemlékeznek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kopjafa a menekülők útján

Kopjafaavatással emlékeztek meg Jánossomorján az 1956-os forradalom évfordulójáról. Tovább olvasom