Kisalföld logö

2017. 01. 20. péntek - Fábián, Sebestyén -9°C | 1°C Még több cikk.

Üzletrontó meztelen nők? - Feljelentették egymást a vállalkozók

Közszeméremsértőnek, üzletrontónak tartja a szomszédos swinger club meztelen nőket ábrázoló reklámtábláit a hegyeshalmi határátkelőnél működő egyik motel tulajdonosa.

A férfi – mivel a hivatalok nem tettek semmit – maga kezdte lebontatni a reklámtáblákat. A klubtulajdonos szerint semmi szabálytalan nincs a táblákban.

Úgy érzi, a hivatalok nem foglalkoznak kellő súllyal a problémájával, ezért végső elkeseredésében a nyilvánossághoz fordult a hegyeshalmi határátkelőn lévő üzletház egyik vállalkozója. Sáfrány István csaknem tizenöt éve foglalkozik szállás kiadássall az átkelő mellett, ám mint mondja: mára törvényen kívül területté vált a bevásárlóközpont és környéke. A vállalkozó szerint az épület egy részét mára csaknem teljesen beborító, közszemérem sértő reklámtáblák ellehetetlenítik üzlete működését. Ezért, ha a tulajdonos vagy hatóság nem tesz semmit, akkor saját maga bontatja le a táblákat – mondja.

Sáfrány István azt állítja: a szomszédos vállalkozónak nincs engedélye szobakiadásra, pedig ilyen jellegű táblákat is felszerelt. A vállalkozó erről az önkormányzatnál, majd a közelmúltban a közigazgatási hivatalnál is bejelentést is tett. Miután máig nem kapott választ felvetéseire, maga kezdte el lebontatni a táblákat.

Sáfrány István szerint a reklámtáblák közszeméremsértők, sokan az egész bevásárlóközpontot ezzel azonosítják.
Sáfrány István szerint a reklámtáblák közszeméremsértők, sokan az egész bevásárlóközpontot ezzel azonosítják.

– A vállalkozó a tulajdonostársak hozzájárulása nélkül helyezte el a reklámtábláit. Ezt az ügyvédem útján jeleztem is és egyben kértem, hogy megadott határidőig szereltesse le azokat, ellenkező esetben megteszem én – mondja Sáfrány István. – Az üzletház falain lévő szeméremsértő – meztelen nőket kitakarás nélkül ábrázoló – táblák eltávolítására is kértem a vállalkozót. Mivel ez idáig nem tett eleget a felszólításnak, így jogos önhatalommal magam távolíttatom el a táblákat. Úgy vélem, ezekkel a reklámokkal megvalósul a közszeméremsértés, hiszen köztudott, hogy az újságosstandokon sem lehet meztelen nőket ábrázoló lapokat kitenni.

Rossz fényt vetnek az egész létesítményre ezek a táblák, sokan minden üzletet ezzel azonosítanak és azt gondolják például, hogy az én szobáim is az éjszakai klub szolgáltatásaihoz tartoznak. Többször előfordult már, hogy kisgyerekes családok akartak itt megszállni, ám a táblák láttán inkább továbbálltak – hangsúlyozta Sáfrány István.

Mindkét fél részéről érkezett bejelentés a hivatalba a másik tevékenységét illetően – tudtuk meg dr. Gáli Péter jegyzőtől. Elmondta: ezek olyan állítólagos szabálytalanságokra vonatkoznak, amelyek kivizsgálása több év alatt keletkezett iratok tanulmányozását igényli. A hivatal az elmúlt időszakban több helyszíni bejárást is tartott a területen, mindezek nyomán a hatósági eljárások megindítása folyamatban van. Az eddigi adatok alapján több közigazgatási – adóigazgatási, kereskedelmi és építésügyi – szakterületet érintenek ezek ez ügyek. A jegyző hozzátette: a szabálytalanságok döntően arra vezethetők vissza, hogy az üzletközpont ugyan az ingatlan-nyilvántartásban társasházként bejegyzett, ennek ellenére építőközösségként működik. Annak idején az építőközösségi cél megvalósulását követően a gyakorlatban nem alakult át és nem működött társas üzletházként. A közösségben részt vevők a tulajdoni viszonyokat egyéb módon nem rendezték. Az állítólagosan szeméremsértő táblákról a jegyző elmondta: erre vonatkozóan eddig nem érkezett jelzés a hivatalba, ám ennek elbírálására nem is jogosultak.

Bűncselekménynek tartja táblái önkényes leszerelését Puskovitz Imre, aki szvinger-klubot működtet a bevásárlóközpontban. A vállalkozó ezért rendőrségi feljelentést tett Sáfrány István ellen. Puskovitz Imre szerint táblái minden szabálynak megfelelnek, azokat a Határ Kft. tulajdonában lévő falra rakták fel és – szavai szerint – csupán ˝beteges feljelentgetés˝ áll a háttérben. Várja a jegyző döntését az ügyben és amennyiben arra kötelezik, akkor eltávolítja a táblákat. A férfi azt állítja: nem foglalkozik szobakiadással az üzletközpontban, a határ túloldalán végez ilyen tevékenységet, oda közvetít vendégeket.

Olvasóink írták

31 hozzászólás
12
 • 31. Lone_wolf.. 2010. augusztus 14. 01:02
  „A két bohóc csak a szart keveri!Mint az óvodások.”
 • 30. Janes.78 2010. július 23. 07:44
  „Kedves Pusko(vicc), nem az a vicc,hogy ezen valaki elbukik, hanem sokkal inkább az hogy ezt megtudtad csinálni ezen a környéken. Siófokon szerintem már kitelt a becsületed (még a betyár is,ha volt valamikor ilyen). Ma már csak torz képe vagy régi önmagadnak. Milyen ember az aki egy két éves kisgyereken élcelődik? Miért nem édesapádról irsz,akit sirba tettél? Gyerekeid örökségét pedig szvingerklubba teszed? Az életben ez a vicces! Vagy irjunk inkább a klubbról? A rengeteg állandó alkalmazottról? Vagy szólaljanak meg a régi alkalmazottak? Pusko(vicc) ur, szerintem, magadat csinálod ki napról napra!”
 • 29. paradiso69 2010. július 22. 22:57
  „Hajrá V-né”
 • 28. invektus 2010. július 22. 21:12
  „AZ IRIGYSÉFG NAGY ÚR
  A butaság meg MÉGNAGYOBB !?!”
 • 27. invektus 2010. július 22. 21:00
  „:)”
 • 26. janika 2010. július 22. 17:17
  „Szerintem a képenlévő mukit kellene pucéran kiállítani és egy tükröt adni a kezébe, hogy meglássa a fütyijét a hasa alatt!”
 • 25. paradiso69 2010. július 22. 17:04
  „Janes.78.,nekem mindegy,hogy a Puskovitz vagy a Sáfrány, de valamilyik szerintem ezen elbukik és annak vége! Ismerem mind a kettőt szerintem a Sáfrány a ZUG-MOTELos megy a levesbe!!! Részemről lezártam ezt a témát, mert nekem ez unalmás és egymillió más fontos dolog van az életben,nem ez a két buzi veszekedése!!! Adjon az Isten Szebb Jövőt!!! Hajrá Jobbik!!!!”
 • 24. Janes.78 2010. július 22. 16:36
  „Kedves Pusko(vicc), nekem nincs okom lefizetni senkit,mert nem üzemeltetek bordélyházat sehol. Más potenciájáról meg minek irogatni,vagy ha már ez a téma: neked milyen volt a potenciád a börtömbe? Safinak meg lehet,hogy a volt feleséged,vagy a mostani élettársad nem jön be, de az is lehet,hogy az 50 eurót sokalja értük félórára!”
 • 23. paradiso69 2010. július 22. 14:47
  „Az a biztos ami elmúlik!!! És ez nem VICC! Mért, te le szoktad fizetni a jegyzőt!? Lehet,hogy a Sáfrány fizette le,nem gondolod? A mindenkit feljelentő-impotens Sáfrány!”
 • 22. Janes.78 2010. július 22. 13:41
  „Kedves Pusko(vicc), azok a régi idők már elmultak.Most már inkább csak a besugás spicliség a menő nálad. Vicces,hogy Hegyeshalom jegyzője semmit sem lép az ügyben,bár Pusko(vicc)et ismerve biztos lefizette.”
 • 21. Börzöcki_Jancsi 2010. július 21. 18:02
  „Lehet itt személyeskedni, meg rágalmazni, de szerintem akkor is Sáfrány úrnak van igaza. Valóban nem lehet még az újságosnál sem kirakni ilyen képeket. Ehhez képest meg a legforgalmasabb határnál mindjárt ezt látják a külföldiek Magyarországból. Igenis harcoljon Sáfrány úr az igazáért.”
 • 20. paradiso69 2010. július 21. 16:51
  „A Sáfrány egy impotens ember azért nem szereti a csajokat! De akkor kitől van a gyereke? Egy hegyeshalmi embertől,azt beszélik.Más. Az összes szobáját engedély nélkül építette meg,alakította ki:WC-ből,fürdőből,raktárból és üzemelteti már 15 éve!ADÓCSALÁS,is !!! Most építési engedély nélkül teraszokat épített a Határ KFT és a Takács Úr területére! A Becsületes Sáfrány!
  ui: eddig a Sáfrány mindenkit feljelentett aki nem azt fújt amit ő akart!!!”
 • 19. Picike 2010. július 21. 11:32
  „Egy a BAJ:Ez az úgynevezett Puskovicz "Úr" nem tulajonosa semminek ami a bevásárlóközpontban működik.......aki ismeri tudja,hogy miért nem!
  Amúgy meg semmiféle swingerclub nem üzemel,egyszerű nyilvánosház az egész!!!!”
 • 18. janika 2010. július 21. 08:38
  „Lehet, hogy a homokosoknak nem tetszenek a pucér nők?”
 • 17. mokuskerék 2010. július 20. 23:48
  „Tábornok!

  Ha ismered a Puskovitzot,neked biztos jobban tetszik,mert nyilván anyagi kötödésed van hozzá!

  Szia!

  Mókuskerék

  u.i.:Nyilván igy van,ha mégsem hivj fel Siofokiakat,hogy ki is az a Puskovitz...”
 • 16. borsoka 2010. július 20. 21:03
  „Nyilván valaki(k)nek nem érdeke!”
 • 15. Dettike 2010. július 20. 18:26
  „puskovitz siofokot már felforgatta most hegyeshalom következik ...sok a pénz...ilyen modon adofizetés nélkül jol lehet keresni ...fekete pénzekkel 5-6 millioért táblázni tőbb száz milléért terjeszkedni ezt senki nem figyeli nem szur szemet és még ő ugrál bocsi a bárban dolgozok ne irjanak nem etikus”
 • 14. Tabornok 2010. július 20. 18:24
  „Nekem, továbbra is inkább a nők tetszenek, mint ez a pocakos kiskirály!
  Viktor királyunk mellé, egy sokadik István király, már egyáltalán nem kell!”
 • 13. Dettike 2010. július 20. 18:02
  „Akinek nem tetszik a bontás,az vegye meg a Sáfrányék üzletét!
  Ugy tudjuk,hogy eladó.”
 • 12. Dettike 2010. július 20. 17:30
  „Puskovitz Imre 3évvel ez elött ugyan ezt a jogi helyzetet kihasználva,ugyan ebben az üzeletházban a maxim bár drinkbarjat elbontotta!
  Az nem volt önbiráskodás???
  És ott senki nem tett feljelentést....MERT NEM LEHET...!!!”
31 hozzászólás
12
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Várják a javaslatokat a fenntartható fejlődéshez

Készül Mosonmagyaróvár helyi fenntartható fejlődés stratégiája. Tovább olvasom