Kisalföld logö

2017. 02. 26. vasárnap - Edina -1°C | 9°C Még több cikk.

Utolsó simítások Lébény és Mosonszentmilklós kerékpárútján

Lébény–Mosonszentmiklós - Ugyan már többen is használják, azonban hivatalosan a napokban adják át a több mint harmincmillió forintból elkészülő, 1,2 kilométeres kerékpárutat Mosonszentmiklós és Lébény között.
A lébényi és mosonszentmiklósi önkormányzat közösen pályázott és nyert a Nyugat-dunántúli Operatív Program keretében a két települést összekötő, 1,2 kilométeres kerékpárút megépítésére támogatást. A harminckétmillió forintos beruházásból huszonhatmillió forint pályázati pénz, az önrészt fele-fele arányban fedezik az önkormányzatok.
A 8501-es számú főút mellett 1225 méteren az új szabványrendszernek megfelelően két méter széles kerékpárút fél-fél méteres padkával rendelkezik mindkét oldalán. A megépítéséhez szükséges terület egy része a Magyar Közút Kht. tulajdona, így ezt ingyenesen vehették használatba. Másrészt magántulajdonban lévő területeket is be kellett vonni a létesítés előtt. Ezekhez Lébény közel hárommillió forintért, Mosonszentmiklós 600 ezerért jutott hozzá.

Amint már arról korábban írtunk, a Lébény és Mosonszentmiklós közti szűk, rossz állapotú aszfaltozott úton a kerékpározás balesetveszélyes. Ennek ellenére sokan pattantak két kerékre, hiszen a két települést egy rövid, alig több mint egy kilométeres szakasz köti össze. Az önkormányzatok ezért is tartják lényegesnek a jelen beruházást: a most épülő összekötő biztonságossá teszi a biciklizést.

Utolsó simítások: A tereprendezés, festés, táblák elhelyezése után a napokban hivatalosan is átadják a kerékpárutat.
Utolsó simítások: A tereprendezés, festés, táblák elhelyezése után a napokban hivatalosan is átadják a kerékpárutat.

Jelenleg már használható a kerékpárút, igaz, hivatalos átadása a napokban várható. Addig is a tereprendezés folyik festéssel, táblák kihelyezésével. Emellett a kivágott fák pótlására is gondoltak: többtucatnyi csemetét helyeznek el a kerékpárút mentén.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mosonmagyaróvár tüdeje lehetne Krisztinaberek

Krisztinaberek - Fészeképítés, éjszakai kalandtúra, kavicsművészet is szerepel a Krisztinaberekben… Tovább olvasom