Gyűjtse össze az érdekes cikekket a címek mellett lévő később elolvasom ikonokkal!

Győr-Moson-Sopron - kisalfold.hu

2015. 08. 31. hétfő - Erika, Bella

Még több

Itt vagyok: Nyitólap > Mosonmagyaróvár hírei, mosonmagyaróvári hírek > Utoljára együtt a térség polgármesterei

Utoljára együtt a térség polgármesterei

Jelenlegi összetételében utolsó ülését tartotta a Mosonmagyaróvári Többcélú Kistérségi Társulás szerdán. A társulás költségvetéséről, a Gyermekjóléti és Családsegítő Szolgálat beszámolójáról is szó esett.

Mészely Réka - 2010.09.15. 20:31
Megosztás: Facebook Twitter E-mail

Tanácsülésre gyűltek össze szerdán délelőtt a Mosonmagyaróvári Többcélú Kistérségi Társulás polgármesterei, a közelgő önkormányzati választások előtt utoljára. Napirend előtt a megyei pedagógiai intézet munkatársai az esélyegyenlőségi tervekhez szükséges adatszolgáltatásra kérték meg a jelen lévő településvezetőket. Az Egészséges Településekért Liga képviselője is tájékoztatott a tervekről: jogszabály-előkészítésben és véleményezésben egyaránt számítanak az önkormányzatokra. A kistérség támogatásával sikerült megvásárolnia egy nagy értékű kolonoszkópot a Karolina Kórháznak. Szabó Miklós (Mosonmagyaróvár) társulási elnök szerint a kistérség ezzel is bizonyította, hogy fontos számára az intézmény megmaradása.

A kistérség támogatásával sikerült megvásárolnia egy nagy értékű kolonoszkópot a Karolina Kórháznak. A kistérség ezzel is bizonyította, hogy fontos számára az intézmény megmaradása.
Dr. Kurunczi Károly (Jánossomorja), a pénzügyi bizottság elnöke a társulás költségvetését értékelve elmondta: örvendetes tény, hogy a Szociális Alapellátási Centrum felújítására és bővítésére 46 milliót nyertek. A jelenlévők arról is döntöttek, hogy a szükséges önrészt fele-fele arányban fizeti Mosonmagyaróvár önkormányzata és a kistérségi társulás. Idén a társulás kétmillió forintot biztosít az általános tartalékból, jövő évben pedig újabb egymilliót fordítanak erre a célra.

A Kistérségi Gyermekjóléti és Családsegítő Szolgálat beszámolójánál Kovács Gábor (Lébény) a szociális bizottság elnökeként az adósságrendezési szolgáltatást emelte ki. Csendes Ibolya intézményvezető ehhez hozzáfűzte: viszonylag kis befektetéssel nagy segítséget lehet nyújtani ezzel a rászorultaknak. Egyébként bármely szolgáltatásuk nyitott a kistérség települései előtt is. A szakember szerint a falvak képviselő-testülete hozhat döntést a csatlakozásról. Ezt követően köthetnek aztán szerződést.

Azt kérem, hogy hasonló szellemben dolgozzanak együtt, hiszen saját magunknak, összefogással kell megoldanunk problémáinkat - mondta Szabó Miklós.
˝Szívesen fogok visszaemlékezni a köz szolgálatában eltöltött évekre˝ – hangsúlyozta Zsoldos Ferenc, Püski polgármestere, aki a közelgő önkormányzati választásokon már nem kíván indulni. Sok sikert kívánt polgármestertársainak október 3-ára. A társulási tanács munkáját megköszönte Szabó Miklós elnök is. Kiemelte: ˝Azt kérem, hogy hasonló szellemben dolgozzanak együtt, hiszen saját magunknak, összefogással kell megoldanunk problémáinkat.˝
Megosztás: Facebook Twitter E-mail

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!


Moderálásra küldöm 1. kovpal 2010.09.16. 11:26

Sajnálom, hogy Kovács Gábor a szociális bizottság elnökeként csak az adósságkezelést emelte ki.
Talán csak nem azért mert a tegnapi Kisalföldben a 7. oldal majdnem teljesen erről szólt?Töltés, kérem várjon!
ˆaz oldal tetejéreˆ

hirdetés

Cikkajánló

bezár
asdasd
Kérem várjon, jelentkezését rögzítjük...