Kisalföld logö

2017. 05. 27. szombat - Hella 13°C | 25°C Még több cikk.

Útlezárások, parkolók, forgalomelterelések, különjáratok

Idén új helyszínen, a mosoni városrészben rendezik meg a Nyári Fesztivál – Szent István Napok augusztus 19. és 21. közötti programjait. Az itt élőket emiatt több változás is érinti.

A Macskák c. musicalre az összes jegy elkelt, Rákász Gergely
augusztus 21-i, este 8 órakor kezdődő templomi hangversenyére jegyek elővételben a Tourinform-irodában válthatók. A fesztivál többi programja ingyenes. További információ: www.fkkk.hu, www.mores.hu.
Mosonban útlezárásokra kell számítaniuk a környéken élőknek. Augusztus 18-án éjfélkor, tehát szerdáról csütörtökre virradóra lezárják a Vilmosrév és a Magtár utcát, valamint a Soproni utcát a Hajós utcai kereszteződésnél.

A forgalmat az Aranyossziget és a Kossuth utca felé terelik.

– Személyesen a helyszínen, illetve szórólapokon tájékoztatjuk az érintett lakókat, üzlettulajdonosokat – mondta Piller Katalin szervező, a Flesch Nonprofit Kft. igazgatóhelyettese.

– A lezárt területre az ott élők sem hajthatnak be, ám szerencsére a legtöbb ház megközelíthető hátsó bejáraton keresztül is. Egy járdaszakasz viszont nyitva áll majd előttük, hogy gyalog haza tudjanak jutni.

Az igazgatóhelyettes elmondta: a lakók is jól fogadták a hírt, s tisztában vannak vele, hogy legkésőbb augusztus 19-én máshol kell leparkolniuk autóikat, különben saját költségükön szállíttatják el azokat.

A fesztivál alatt a jelenlegi piacnál, az iskolaudvarban is lehet parkolni. Ezenkívül a Rév utcai temetői parkolóban, a Hajós utcától az állomás felé vezető útszakaszon és a Család soron is meg lehet állni.

– Fontos tudni, hogy augusztus 20-án az iskolaudvari parkolót csak délután 5 óráig lehet használni, mivel innen lövik ki aznap este a tűzijátékot. Az ott maradt járműveket elszállíttatjuk – tájékoztatott a szervező.

Augusztus 19-én a Macskák című musical miatt éjfélig kell nagyobb zajra számítaniuk a környéken lakóknak, majd 21-én a rendezvényt záró utcabál zavarhatja a mosoniakat körülbelül hajnali fél 3-ig.

Újdonság lesz idén, hogy a szervezők a biciklivel érkezőkre is gondolnak. Ők az információs faháznál lévő és a Vilmosrév utcai, kordonnal körülvett területen kihelyezett biciklitárolókat használhatják majd, a többi területet viszont szabadon kell hagyniuk.

A város a fesztivál két estéjére buszjáratokat biztosít a hipermarket melletti buszpályaudvar és a Vilmosrév utca közötti szakaszon.

Augusztus 19-én és 20-án 19.20-kor, 19.40-kor és 20 órakor indulnak buszok a fesztiválhelyszínre. Visszafelé ugyanezeken a napokon 23.20, 23.40, éjfél és 0.20 órai indulással lehet hazajutni.
Olvasóink írták

 • 3. pancser 2011. augusztus 20. 18:24
  „Jó éjszakát a mosoniakanak, hadd élvezzék azt amit mások már korábban ekléggé meguntak, mármint a krtitkátlanul harsogó zenebonát. A zemberek szórakozni akaarnak, ilyen nagy ünnep éjszakáján nem lehet aludni.”
 • 2. Linda05 2011. augusztus 17. 07:26
  „Ha már belekötsz, akkor legalább benned ne legyen hiba. A Macskákat próbáld így írni, ugyanis nem az utcai macskákról van szó benne. Valamint, ha már nem tudod "le írni", akkor próbáld meg leírni.
  És mivel csak ülőhelyre adtak ki jegyet, így a minden jegy alatt csak azt lehet érteni, anélkül is, hogy említenéd. Állóhelyre nincs jegy, így nyilván ott nincs mi elfogyjon.”
 • 1. szabka73 2011. augusztus 16. 20:29
  „Minden ülőjegy elkelt, talán így kellett volna le írni. A macskák előadás ingyenes, csak az ülőhely fizetős.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fórum A munka törvénykönyvéről

A munka törvénykönyvének tervezett változtatásaival kapcsolatban fórumot szerveznek a… Tovább olvasom