Kisalföld logö

2018. 01. 17. szerda - Antal, Antónia 1°C | 6°C Még több cikk.

Útépítéshez kellene a telekrész

Utat építene az önkormányzat a Szent Imre és Zichy utcák között, ehhez azonban szükség lenne egy magánterületre is. A tulajdonosok egyelőre nem hajlandóak eladni az ingatlanrészt. Az önkormányzat most vételi ajánlatot tesz, ha ez eredménytelen, kezdődhet a kisajátítás.
Utat szeretne kialakítani az önkormányzat a Szent Imre és Zichy Mihály utcák között. Ezzel a Zichy utcai társasházak járműforgalmát kötnék össze a belvárossal és feltárnák a mellette lévő magáningatlanokat, biztosítva azok közterületi megközelíthetőségét is. Az új úttal továbbá az elvileg egyirányú forgalomra alkalmas, ám mégis kétirányú Zichy utca terhelését is csökkentenék. Gondot okoz viszont, hogy az összekötő szakasz telekalakításánál tizenkét méteres szabályozási szélességet írtak elő útkezelői feltételként.

Ehhez azonban egy magántulajdonú telekdarabra is szüksége lenne az önkormányzatnak. Az úthoz szükséges mintegy 144 négyzetméteres parcella megvétele miatt többször kereste már az önkormányzat a tulajdonosokat. Ők a megkeresésekre nem nyilatkoztak, de azt többször kifejtették, hogy teljes mértékben ellenzik az út megnyitását. Emellett probléma az is, hogy a szomszédos – egyébként útként nyilvántartott önkormányzati tulajdonú – ingatlan Szent Imre utca felőli részét kerítéssel lezárták. Korábban ugyanis a Movinnov Kft. – akkor még mint a telek tulajdonosa – a szomszédos ingatlan gazdájával határozatlan idejű megállapodást kötött ezen terület használatára.

Az ingatlan önkormányzati tulajdonba kerülését követően a megállapodást a város felmondta és felszólították a szomszédot a kerítés elbontására. Ennek azonban máig nem tett eleget.

Mivel többszöri megkeresésre sem született megegyezés a tulajdonosokkal, az önkormányzat úgy döntött, vételi ajánlatot tesz az út kialakításához szükséges ingatlanrészre.

A testület határozata
szerint 7500 forintot ajánl a város a terület négyzetméteréért. Amennyiben az ajánlatot a tulajdonosok nem fogadják el, az önkormányzat kezdeményezheti a kisajátítási eljárás megindítását.

Olvasóink írták

 • 4. Beex 2012. május 08. 06:19
  „Azért a 7500 elég mókás ár.. vajon mennyit ajánlanának, ha a saját tulajdonuk lenne? :)”
 • 3. Alex64 2012. május 06. 12:16
  „Nem az egyetlen ilyen része a városnak ahol az ott lakók kellő képen tudnak kartellba tömörülni, hogy megakadályozzák utak összekötését. A Gorkij utca folytatása is ilyen Királyhidai út irányában a (Lidl-nél). Pedig ez meg tehermentesítene a Szekeres Richárd utca forgalmát. De például ennél sokkal durvább a Káposztás köz közepén az oszlop sor ami egy meglévő utcát tesz zsákutcává.”
 • 2. dohogó 2012. május 06. 12:05
  „Az a társasház valaha kapott egy építési engedélyt .... Abban nem volt kitétel a megközelíthetőség? Arról nem is beszélve, hogy a megnövekvő forgalom csökkenti az érintettek ingatlanainak a forgalmi értékét.”
 • 1. 01010 2012. május 03. 11:34
  „Miért nem az Önkormányzat intézi az "én" pénzemből amikor a
  "Ezzel a Zichy utcai társasházak járműforgalmát kötnék össze a belvárossal"
  AZAZ A TÁRSASHÁZNAK TESZ ingyenmunkát ?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az unokák kutatják a családi gyökereket

Nehéz volt otthagyni az otthonunkat, mindenki sírt – így emlékezik vissza Vedrődi László arra… Tovább olvasom