Kisalföld logö

2017. 10. 18. szerda - Lukács 12°C | 23°C Még több cikk.

Útépítések városszerte - az Árpád utcával kezdték a munkát

Több mint egy tucat utcát aszfaltoznak le idén Mosonmagyaróváron, összességében mintegy 300 millió forintból. Az útépítések a napokban kezdődtek, az Árpád utca még rossz állapotú szakaszát aszfaltozták újra.

„Soha nem látott mértékű útépítések előtt áll idén Mosonmagyaróvár." Ezt a polgármester jelentette ki a napokban a képviselő-testület legutóbbi ülésén. Ennek első jelei már láthatóvá és kézzelfoghatóvá is váltak a héten. A szakemberek ugyanis nekiláttak az Árpád utca korábbról elmaradt rossz állapotú szakasza felújításának. A lakóterület Arany János utcáig tartó szakaszának újraaszfaltozása még tavaly készült el. Most a Bakó utcáig marták fel a régi burkolatot és aszfaltozták újra a napokban. E munka része az önkormányzat útépítési programjának, amit a következő hetekben a Szent Imre utca teljes felújításával folytatnak – tudtuk meg Kosár Tibortól, a Városüzemeltető és Fenntartó Kft. (VÜF) ügyvezetőjétől. Elmondta: a program keretében a nyár folyamán további utcákat újítanak így fel. Annak kidolgozása azonban jelenleg még tart, hogy pontosan mely közterületek is lesznek ezek.

Ezzel együtt megkezdik a lakossági hozzájárulással megvalósuló utcák építését is. A tervek szerint tavasszal elkészül így az Új, Hóvirág, Pázsit és a Viola utca. A lakóút-építési program folytatásaként az őszi időszakban a Sőtér Ágost tér, a Dohy János, Fészek, Háncs, Inda és Tövis utcák kivitelezésére kerül sor. Összességében mintegy 300 millió forintból valósulnak meg az idei útépítések.

Az Árpád utca Arany János és Bakó utcák közti szakaszát aszfaltozták újra a napokban a szakemberek.
Az Árpád utca Arany János és Bakó utcák közti szakaszát aszfaltozták újra a napokban a szakemberek.

Az ügyvezető hozzátette: az útépítések mellett a kátyúzások sem maradnak el. A téli időszakban az úgynevezett hideg aszfaltos technológiával kijavították a nagyobb úthibákat. Tavasszal azonban nekilátnak a tél okozta károk felszámolásának. A városüzemeltető szakemberei most mérik fel, hogy mekkora kárt okozott a tél a városi aszfaltfelületekben. Az időjárás miatt számos alkalommal volt szükség az utak síktalanítására, ez nagyon megviselte a burkolatot. Az úthibák kijavítását a következő hetekben megkezdik. Emellett a kavicsos utcák karbantartására – az eddiginél is nagyobb hangsúllyal – is folyamatosan figyelmet fordít a VÜF.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hihetetlen látványt nyújt az ásványrárói betonhajó - videó

A világháborús roncs több mint hetven éve pihen a Duna mellékágában. A közhiedelem szerint a vízbe… Tovább olvasom