Kisalföld logö

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

Útépítések, játszótér és a Malom-ági Lajta kotrása a terv

Kerékpárút-építés, a rossz utak felújítása, játszóterek fejlesztése és a Báger-tó környékének rendbetétele. Egyebek mellett ezeket tervezi idén az önkormányzat. A Kiserdő utcai Lajta-híd kétsávosra bővítésére viszont idén sem jut pénz.

Legutóbbi ülésén fogadta el a képviselő-testület a város idei költségvetését. Ebben egyebek mellett a 2014-es önkormányzati fejlesztéseket is megfogalmazták. Eszerint az idei tervek között szerepel a városháza több felújítási munkája. Így például az udvari épületszárny átalakítása, ami egyre sürgetőbb, mivel az épület állapota folyamatosan romlik. Tetőzete és homlokzata elöregedett, a lehulló cserepek és vakolatelemek folyamatosan veszélyeztetik az udvaron közlekedő gyalogosok és járművek épségét. A felújítást a megyei kormányhivatal közbenjárására állami segítséggel, esetleg a költségek fele-fele arányú megosztásával végeznék el. Idén szeretnék rendezni az udvar felújításának harmadik ütemét is.

A feladatok közt szerepel a Báger-tó környezetrendezése, szabad strand kialakítása, a Malom-ági Lajta-meder iszapkotrása a teljes városi hosszban. Ugyancsak idei terv a kórház melletti zöldfelület felújítása, ide tervezik a „Hármas halom" emlékművet, illetve az Országzászló kihelyezését is.

A védett fák, fasorok ápolása, játszóterek fejlesztése, szabványosítása is szerepel a 2014-es feladatok között. Néhány rossz vagy nem szabványos játék cseréjén túl igény van a Radnóti-lakótelepi és a Manninger-lakótelepi játszótér fejlesztésére, továbbá a Gorkij utcában, a Mofém-telepi iskola mellett lévő fásított zöldterületen egy pihenőpavilon felállítására.

Viszont a hosszú ideje húzódó Kiserdő utcai Lajta-híd bővítésé idén sem valósul meg. Az ehhez kapcsolódó terv költsége került csak be a költségvetésbe. Szerepel ugyanakkor az elvégzendő feladatok sorában a Kálnoki, Halászi és Kiserdő utcák közötti kerékpárút kiépítése, a Gorkij utcának a Királyhidai út felé történő megnyitása. A rossz utak felületének felújításánál a rendelkezésre álló forrásoktól függően előtérbe kerülnek az Árpád, Gazdász, Honvéd, Csaba, Flesch, Móra, Mosonyi, Partos, Határ sor, Rábl köz, Gyári, Fertő sor, Gulyás, Család sor, Gyümölcsös, Kötöttárugyári, Gyárfás, Féltoronyi, Bakó, Kaszás, Kölcsey, Hold, Pipacs, Platán sor, Csokonay utcák és a Gabona rakpart. Nagyobb felületű járdafelújítást pedig elsősorban a Fő utcán, a Szent István király úton, a mosoni városközpontban és a Fehér Ló Közösségi Ház előtt, a Kossuth és a Károly utcákban terveznek.

A Magyar utcai idegenforgalmi fejlesztések keretén belül nyilvános és ingyenes, vezeték nélküli internetszolgáltatást létesít az önkormányzat.
 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A válság terjesztette el a kezelési költséget

Egységes szabályozás híján helye válogatja, hogy mennyit számítanak fel egy-egy valuta- váltás… Tovább olvasom