Kisalföld logö

2017. 06. 24. szombat - Iván 18°C | 33°C Még több cikk.

Útépítések 22 millióból

A november végi határidőre néhány kivétellel befejeződtek az útépítések Mosonmagyaróváron.
Mosonmagyaróvár idei költségvetésében 70 millió forintot szavaztak meg útépítésekre. Húsz pályázat érkezett az utakra, öt pedig járdaépítésre. Az ezekhez szükséges önkormányzati forrás viszont csak a fele volt az igényeknek. A képviselő-testület ezért úgy döntött, hogy az összes munkálat megvalósítása érdekében a város 61,5 millió forint hitelt vesz fel, biztosítva ezzel a szükséges önkormányzati részt. Így a lakossági önrésszel együtt mintegy 222 millió forintot fordítottak útépítésre ebben az évben.

Kovács Gergely alpolgármester lapunknak elmondta: az elmúlt hónapokban ebből az összegből összességében öt kilométernyi kavicsos utcát aszfaltoztak le, 206 négyzetméternyi járdát építettek, egy kilométernyi útburkolatot újítottak fel és hetvenhat ingyenes parkolóhelyet is kialakítottak. Hosszú idő után végre megvalósult többek közt az Engels utcai posta előtti várakozóhely bővítése és a városközponti állandó parkolási gondok is megoldódtak számos új beálló kialakításával.

A kivitelezőknek a megállapodás szerint november végéig kellett elkészülniük az utolsó aszfaltozási munkákkal is. A határidőre a munkák zöme el is készült, csupán a Molnár, a Vágóhíd és a Hubertus utcában késik néhány napot a befejezés. Ennek oka egyrészt a korán beköszöntött téli időjárás, illetve az egyik utcánál a tervezés nyomvonalába esett több villanyoszlop, amiket át kellett helyezni.
Az önkormányzat már kiírta a jövő évi útalappályázatot.

A lakóközösségek december 5-ig pályázhatnak az útépítés támogatására. A beadási határidőt a korábbiakhoz képest egy hónappal korábbra hozták, mivel így a hosszan elhúzódó közbeszerzési eljárások lefolytatásával is még a tél beállta előtt elkészülhetnek a jövő évi útfelújítások.

Az alpolgármester arról nem árult el konkrétumokat, hogy mekkora összeget különítenek el a jövő évi költségvetésben erre a célra. Annyit azonban elmondott, hogy az ideihez hasonló nagyságrendű útépítéseket kívánnak végrehajtani jövőre is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Állami forrásból gyógyítják a Dunát

Kolber István miniszter csütörtökön aláírta a Szigetköz és a Mosoni-Duna rehabilitációs szerződéseit. A rehabilitációs pályázaton olyan elképzeléseket támogattak, melyek a térség ökológiai állapotát állítják helyre. A Szigetköz- és Mosoni-Duna-pályázatok kapcsán Kolber István miniszter összesen 195 millió forint támogatásról hozott döntést, s tizenegy pályázó nyert. Tovább olvasom