Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

Útépítés társadalmi munkában Kisbodakon

Játszóteret, újjáépített főutcát, térkövezett temetői utat, új térburkolatot és parkolót, urnafalat adtak át októberben Kisbodakon. Idén mintegy tizenhatmillió forintot fordítottak fejlesztésekre.

Az önkormányzat az elmúlt évek legnagyobb fejlesztéseit adta át a napokban Kisbodakon. ˝Pályázati pénzből, saját erőből és példaértékű társadalmi munkából építettük újjá a települést˝ – beszél a 2011. évi fejlesztésekről dr. Tóth Zoltán, a település körjegyzője. A játszóteret és a térköves burkolatú temetői utat pályázati pénzből építették.

Ekker Károly kisbodaki polgármester szerint ugyanilyen hasznos fejlesztés a térkövezett templombejárat, az új, kibővített templomi parkoló vagy az urnafal. A legnagyobb előrelépésnek azonban a főutca újjáépítését tartja.


– Példaértékű, a templomépítés óta nem látott összefogással építettük újjá a főutcát – állítja Varga László, a kivitelezés szervezője. Közel hetven ember társadalmi munkája mellett mindenki összefogott, aki kötődik a településhez. Teherautók tucatjai szállították a kavicsot, a murvát Dunaremetéről, Mosonmagyaróvárról, a háromszáz köbméter beton bedolgozásához a helyi vállalkozók saját embereiket vezényelték az utcára. Az önkormányzatnak csupán a betont kellett kifizetnie, a többit a társadalmi munkában részt vevők vállalták. A hónap végéig a közösségi ház előtti teret is letérkövezik.

– A cél mindig az, hogy az adófizetők pénze visszakerüljön oda, ahová való: a település utcáira. Hozzávetőlegesen 16 millió forint értékben fejlesztettük idén a falut – jegyezte meg Ekker Károly.

Olvasóink írták

 • 3. csambo 2011. október 08. 19:34
  „Embertelen te kisalfoldes újságíró vagy?”
 • 2. X-men 2011. október 08. 16:16
  „"Hozzávetőlegesen 16 millió forint értékben fejlesztettük idén a falut - jegyezte meg Ekker Károly."

  Csak ennyiből ennyi félét Csak gratulálni tudok a falu polgárainak.”
 • 1. embertelen 2011. október 08. 11:41
  „Mosonmagyaróváron is meg kellene szervezni társadalmi munkában az útépítést, mert nagyaon rosszak az utak. Fideszes kommunista szombatokat kellene szervezni! 6 éves fideszes "városvezetés" és az Árvay-csomag bevezetése után eljutottunk odáig, hogy az idén egyetlen út sem fog készülni Mosonmagyaróváron, még a pályázaton elnyert útépítések is elmaradnak és még azt sem tudni, hogy a lakók által befizetett pályázati önrészek hol vannak, miért nem fizetik vissza.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az aradi vértanúkra emlékeztek október 6-án Darnózselin - fotók

A darnózseli Szigetköz Körzeti Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási intézmény tanulói… Tovább olvasom