Kisalföld logö

2017. 11. 19. vasárnap - Erzsébet 3°C | 7°C Még több cikk.

Utcanevekről döntöttek a képviselők

Mosonmagyaróvár - A rasszizmus minden formájának elítéléséről írtak alá közös nyilatkozatot a mosonmagyaróvári önkormányzatban helyet foglaló politikai pártok és civilszervezetek vezetői a képviselő-testület csütörtöki ülése előtt, majd utcanevekről döntöttek.
A képviselők a napirendek sorában tárgyalták három utca elnevezését. A városi rendezési terv és a földhivatali nyilvántartás szerint jelenleg kilenc közterület van nyilvántartva a Gabona rakpart 6. szám alatt, ami zavarokat okoz az ott működő cégek mindennapi életében.

A vállalkozások a Kenyérgyári, a Robot és a Textil utca elnevezést javasolták. A szakbizottság kikérte a Mosonmagyaróvári Városvédő Egyesület véleményét is, amely az egyik utcára a Kenyérgyári, a másikra pedig az Eke elnevezést kezdeményezte. A testület egyhangúlag fogadta el az egyesület javaslatát a két utca elnevezésére. Döntöttek továbbá a Barátság utcáról nyíló, eddig elnevezés nélküli útról is, ezt Kőris utcának nevezték el.

A tanácskozás további témáira később visszatérünk.

Olvasóink írták

  • 1. Tmoha 2009. április 30. 10:12
    „Örülök, hogy újra talált magának munkát a testület, már hiányoltam az újabb utcaneveket! Remélem, hagyományt csinálnak belőle!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Majorokiak a park tisztaságáért

Mosonmagyaróvár - Összefogás a majorokiakkal a Wittmann park tisztaságáért címmel szerveznek… Tovább olvasom