Kisalföld logö

2018. 02. 24. szombat - Mátyás -8°C | 2°C Még több cikk.

Utat építenek a kivágott fák helyén

A mosonmagyaróvári Mosonyi utcai védett fasor két vadgesztenyéjét útépítés miatt kellett kivágni. Ezt a nyomvonalat a város korábban elfogadott rendezési terve jelölte ki.
A környék lakói közül többen felháborodásuknak adtak hangot, amikor a minap kivágtak két termetes fát Mosonmagyaróváron, a Mosonyi utcai védett vadgesztenyesoron. Mint kiderült, a fákat a szomszédos építkezés miatt kellett elpusztítani.

A polgármesteri hivatal városfejlesztési és fenntartási osztályának illetékese a Kisalföldnek elmondta: a város korábban elfogadott rendezési terve egy utat jelölt ki ezen a területen. Az csak később derült ki, hogy a két fa az út nyomvonalán található. A közelben épülő társasház építésügyi hatósági engedélyében előírták a beruházónak az út megépítését. Ennek értelmében az osztály kiadta az engedélyt a fák kivágására.

Poór Péter, a beruházó cég vezetője lapunknak elmondta: a szakhatóság a két fa helyén jelölte ki az épülő társasház egyik kivezető útjának nyomvonalát, emiatt vált szükségessé a favágás. A szükséges engedélyek beszerzése után az építést végző generálkivitelező cég vágta ki a két vadgesztenyét. A beruházó értelmetlennek tartja a két fa kivágását, mivel szerinte a kivezető út megoldható lenne az eredeti elképzelés szerint is. A cégvezető kiemelte továbbá: gondoskodni fognak a fák pótlásáról.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hasznos recepttár szívességből

A mosonmagyaróvári Családsegítő Központ Szívesség Klubjának egyéves gyűjtéséből állt össze az a… Tovább olvasom