Kisalföld logö

2018. 07. 20. péntek - Illés 17°C | 28°C Még több cikk.

Út Mosonszolnok és Albertkázmérpuszta között - Ilyen nincs: javították, rosszabb lett

Több helyen is sebességkorlátozó táblák fogadják a Mosonszolnokot Albertkázmérpusztával összekötő úton haladó autósokat, ám becsapós a figyelmeztetés: harmincnál-negyvennél nem is érdemes többel haladni.
Az ausztriai ingázóknak és a helyieknek régóta bosszúságot okoz a Mosonszolnokot Albertkázmérpusztával összekötő út áldatlan állapota. Az úttest egyes részein alig maradt már a valamikori aszfaltból. A rázós utat kinek a kereke, kinek a futóműve bánja.

Korábban egyik olvasónk járművének a jobb első kereke tört ki, amikor egy nagyobb kátyúba hajtott a szakaszon.

Nemrégiben kátyúzás kezdődött a két település között. Ez a sofőröknek nem ad megnyugvást: a kátyúk egy részét valóban befoltozták, ám sok helyen továbbra is – immár a kimart – gödrök nehezítik a haladást, így az út a jövőben fokozottabb figyelmet követel az autósoktól, főleg éjszaka.

A közútkezelő mindent elkövet azért, hogy európai uniós vagy hazai forrást találjon az út átfogó felújítására.A Magyar Közút Nonprofit Zrt. megbízott kommunikációs osztályvezetője, Kósa Veronika tájékoztatta lapunkat a jelenlegi munkálatokról.

– A burkolathibákat ütemezetten, az időjárás és a gépkapacitás függvényében folyamatosan javítják. Nemrégiben kátyúztak a szakaszon, ez azonban nem jelent az út felújításával egyenértékű műszaki megoldást – nyilatkozta Kósa Veronika.

– Az út átfogó felújítására jelenleg nem rendelkezünk támogatási szerződéssel. Társaságunk mindent elkövet annak érdekében, hogy európai uniós vagy hazai forrást találjon rá – hangzott a közútkezelő válasza.
Az autósok alig tudják kikerülni a kátyúkat a toldozott-foldozott  útszakaszon, amelynek felújítására legalább megvan a szándék.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Apró szekerekhez harisnyavirág

A mosonszolnoki Herczeg József fiatalkora óta készít maketteket. Hintókat, szekereket fabrikál, s… Tovább olvasom