Kisalföld logö

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 26°C Még több cikk.

Ünnepi rendezvények

Március 14., péntek Darnózseli A tsz-faházban este 6 órakor községi ünnepség, majd a Kossuth u. 2. sz. alatti háznál 7 órakor a Kossuth-emléktábla avatása.
Hédervár Délután 5 órakor ünnepi szentmise várja a híveket a templomban, a program háromnegyed 6-kor emlékműsorral folytatódik, s fél 7-kor fáklyás felvonulással és koszorúzással ér véget a Kossuth-emléktáblánál.
Jánossomorja
A művelődési házban este 6 órakor a Klafszky Katalin Általános Iskola ünnepi műsora; háromnegyed 7-kor fáklyás felvonulás a Hármashalomig, majd koszorúzás 7 órakor a Hármashalomnál.
Levél
A polgármesteri hivatal előtt este 7 órakor gyülekező, ünnepi menet a kopjafához, majd a Vasút utca és a Május 1. liget utca által határolt területen fél 8-kor kopjafa avatása.

Szigetközi regionális ünnepi műsor
Fáklyagyújtás Püskin délután 5 órakor. A hédervári Kont lovasegyesület lovasai elindulnak az ünnepi lánggal, negyed 6-ra érnek Dunaremetére, fél 6-ra Lipótra, 6-ra Hédervárra a kopjafához.

Március 15., szombat
Halászi
A Szent Márton Általános Iskolában este 6 órakor megemlékezés, majd fél 7-kor indul a fáklyás felvonulás a Halászi Lovasbandériummal a Petőfi-emlékműig, ahol koszorúzással ér véget az ünnepség.
Levél
A kultúrházban reggel fél 10-től játszóház, 10 órakor történelmi vetélkedő, fél 11-kor pingpongverseny, délután 4-kor A szalmabábuk lázadása című film vetítése, este Activity, majd 9 órától éjszakai pingpongbajnokság.
Lébény
A közösségi házban este 6 órakor ünnepi műsor a helyi általános iskola tanulóinak közreműködésével.
Mosonmagyaróvár
A mosoni temetőben délelőtt 10 órakor koszorúzás a ’48-as honvédsíroknál; a mosoni templomban 11-kor ünnepi mise, majd koszorúzás a Kossuth-emléktáblánál; ’48-as magyaróvári emlékhelyeken (az óvári temetőben), délután fél 2-kor koszorúzás és megemlékezések; a Hansági Múzeumnál 3 órakor városi ünnepség és koszorúzás a ’48-as emlékműnél.
Mosonszentmiklós
A művelődési házban délután 3 órakor az általános iskola 5. osztályos tanulóinak megemlékezése és a helyi fúvószenekar ünnepi koncertje.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kulcskérdés a mezőgazdaság

A négy parlamenti párt országjáró körútja megyénkbeli első állomásán, Mosonmagyaróváron főként a… Tovább olvasom