Kisalföld logö

2017. 12. 16. szombat - Etelka, Aletta 1°C | 6°C Még több cikk.

Ünnep a kúriában

A dunakiliti Kastélyszálló épülete melletti kúriában él Teri néni, Csebi Pogány Alajos nevelőanyja. Az idős asszonyt százegyedik születésnapján köszöntötték a település vezetői.
Pogány Lászlóné Teri néni a napokban ünnepelte százegyedik születésnapját. Az ünnepelt 1942-ben – miután nem vallotta magát szlováknak, s kitelepítették szülőfalujából – Dunakilitire költözött. Itt ismerkedett meg Csebi Pogány Lászlóval.

Az ismeretségből házasság lett, s így lett a Kastélyszálló tulajdonosának, az akkor még gyermek Csebi Pogány Alajosnak a nevelőanyja. Lászlóval közös gyermekük nem született, de nevelt gyermekeit sajátjaként szerette. Három éve a szálló mellett épült kúriába költözött a születésnapos asszony. Sajnos látása már megromlott, ám Teri néni mindennapjai zenehallgatással, imádkozással telnek.

Egyébként hat dédunokája él a világ több pontján. Teri nénit körülfogja a család: időnként a kastélyba is ellátogat, s nevelt lánya és unokája segíti őt a mozgásban. A település legidősebb emberét Szokoli Sándor polgármester és Suri László alpolgármester köszöntötte.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Igényt tartanak a tározótérre

A Kincstári Vagyoni Igazgatóság (KVI) ingyenesen az önkormányzatok tulajdonába adná azokat a… Tovább olvasom