Kisalföld logö

2017. 09. 25. hétfő - Eufrozina, Kende 10°C | 17°C Még több cikk.

Ülnökök kerestetnek

Az alkotmány rendelkezései szerint a bíróságok az ügyek jelentős részében hivatásos bírákból és ülnökökből alakított tanácsokban ítélkeznek.
A köztársasági elnök a bíróságok ülnökeinek megválasztását a 2011. március 7-e és április 30-a közé eső időtartamra tűzte ki. A bíróságokra ülnöknek az a büntetlen előéletű, választójoggal rendelkező magyar állampolgár választható meg, aki a 30. életévét betöltötte, de 70. életévét még nem érte el.

Az ülnököket a bíróság illetékességi területén lakóhellyel és választójoggal rendelkező magyar állampolgárok, az ott működő helyi önkormányzatok és a társadalmi szervezetek – kivéve a pártokat – jelölik.

A jelölt a jelölés elfogadásáról írásban nyilatkozik. A jelöléshez szükséges nyomtatvány, a jelölés elfogadásáról szóló nyilatkozat, valamint a bírósági ülnökök jogait és kötelezettségeit tartalmazó tájékoztató a polgármesteri hivatal szervezési és koordinációs osztályán munkaidőben átvehető, vagy megtekinthető és letölthető a www.mosonmagyarovar.hu, Lakossági oldalak – Hírek – Közéleti hírek oldalon.

A jelölés – csatolva az elfogadó nyilatkozatot, valamint a büntetlen előéletet igazoló hatósági bizonyítványt is – az önkormányzat szervezési és koordinációs osztályán nyújtható be legkésőbb április 11-ig.
A helyi bíróság ülnökeit az önkormányzat képviselő-testülete választja meg.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Marad információs pont Mosonban is

Visszautasítja a Mosoni Polgári Kör felvetéseit a Tourinform-iroda átköltöztetésével kapcsolatban a… Tovább olvasom