Kisalföld logö

2016. 12. 08. csütörtök - Mária -3°C | 3°C

Újraválasztották a pünkösdi királyt

Lódobogástól volt hangos a hétvégén a levéli Kerék Fogadó mögötti terület.
óLódobogástól volt hangos a hétvégén a levéli Kerék Fogadó mögötti terület, ahol a helyi Hóka Lovasklub harmadik alkalommal rendezte meg a pünkösdi lovasnapokat. A háromnapos rendezvényen az ország szinte minden részéből ötven lovas érkezett és számos verseny, vetélkedő keretében adhatott tanúbizonyságot tudásáról, hogy végül közülük a legügyesebb elnyerhesse az idei pünkösdi király címet.

A szervezők a versenyszámokat úgy állították össze, hogy a résztvevők ne csupán a lovaglási készségükről adhassanak számot, hanem az élet minden területéről állítottak össze feladatokat.

A pünkösdi király címért csak az a lovas indulhatott, aki az összes feladatot teljesítette. Így például ügyeskedniük kellett a különféle gyorsasági versenyeken, amik közül talán a legnagyobb kihívást a „Futok a nyergem után" című versenyszám jelentette, itt ugyanis az indulóknak szőrén kellett megülniük lovukat. Szintén nagy felkészültséget követelt a versenyzőktől a lovastriatlon, ahol a lovaglás és futás mellett még kerékpárra is fel kellett pattanniuk a pünkösdi király címért versengőknek, ám ez utóbbi feladat esetenként lényeges kihívást jelentett egy-egy lovasnak, aki túl kicsi, túl nagyméretű vagy ferde kormányú biciklit kapott.

A résztvevők közt népszerű westernversenyszámok mellett lovas íjászatban is bizonyítaniuk kellett az indulóknak, sőt, nem maradhatott el az ének- és a rajzverseny sem, ahol a lovasok szabad stílusban adhattak számot tudásukról. Az összesített pontszámok alapján – rendkívül szoros versenyben ugyan, de – ismét, immár harmadszor Bagi Imrét koronázták pünkösdi királlyá felröppenő galambok és nótaszó kíséretében. Néhány ponttal lemaradva Tóth Péter a „Lószőrszál híján pünkösdi király" címet érdemelte ki, míg mögötte Szabó Miklós végzett, akit pedig „Majdnem pünkösdi király" címmel jutalmaztak.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyolcszor szúrt

Vélhetően szerelemféltésből nyolcszor szúrta meg élettársát a nyílt utcán egy  férfi. Tovább olvasom