Kisalföld logö

2017. 02. 25. szombat - Géza -1°C | 8°C Még több cikk.

Újra tiltakoznak a kétszer már bezárt diszkó ellen

Jánossomorja - „Pihenni és szórakozni is joga van minden jánossomorjainak" – hangsúlyozta Kurunczi Károly polgármester a helyi diszkó kapcsán. A szórakozóhely üzemeltetője szerint a panaszlevelek helyett a személyes találkozás az ellenző szomszédokkal hozhatna az ügyben megoldást.
Ugyan több évtizede működött a kisvárosban diszkó, az utóbbi néhány évben kezdte szúrni a közelben élők szemét. Miután már két alkalommal is bezárták, a tulajdonos feladta. Úgy döntött: inkább kiadja másnak az üzemeltetést. A mosonszolnoki Szloboda Miklós vette át a diszkót, mely tavaly decemberben nyitott meg újra. Alig indult be, máris többen kifogást emeltek a kocsmai zenés mulatságok ellen, ki névtelen, ki aláírt levélben. Előbbit a győri polgármesteri hivatalnak, utóbbit a helyi önkormányzatnak címezték.

A nevüket eltitkolók a szombati hangoskodások ellen szót emelve a szórakozóhelyet lepratanyának nevezik, a fiatalokat csürhének titulálják.
A zaj mellett azt is felróják, hogy az ide járók az utcán végezték el szükségleteiket.

A jánossomorjai diszkót szombatonként 100–300 szórakozni vágyó látogatja. Szloboda Miklós üzemeltető már gondolt a további korszerűsítésekre.
A jánossomorjai diszkót szombatonként 100–300 szórakozni vágyó látogatja. Szloboda Miklós üzemeltető már gondolt a további korszerűsítésekre.

– Igyekeztem megteremteni a kulturált szórakozáshoz a körülményeket: az illemhelyek számát megdupláztuk, esztétikai felújításokat végeztünk, de a régi hangszigetelést is javítottuk, sőt, a hangerőt is lehúztuk. Emellett négy biztonsági őr vigyáz kint és bent egyaránt a rendre, akik összetűzések esetén akár a rendőrséget is értesíthetik. Erre eddig még nem került sor – magyarázza Szloboda Miklós üzemeltető. A férfi azt nehezményezi, hogy a környéken élők kifogásaival névtelen és aláírt levél formájában kellett találkoznia. Mint mondja, bármikor leülne a lakókkal, és ennek függvényében megoldást keresne a reklamációkra.

Szerinte megfontolandó, de alaptalan vádakat is tartalmaznak a levelek.
Még hozzáfűzte: a szombatonként 100–300 szórakozni vágyót fogadó diszkóban a nyár folyamán további korszerűsítéseket tervez: átalakítják a tánctermet, a helyiség belső részét és a külső hangszigetelést.

A legutóbbi testületi ülésen a fiatalok szórakozása is napirendre került. A diszkóbalesetek miatt is fontos, hogy a mulatni vágyók helyben találjanak szórakozási lehetőséget.

– Értetlenül állunk a panaszok előtt. Minden jánossomorjainak joga van pihenni, de szórakozni is – szögezte le a városvezető.

Olvasóink írták

  • 1. rivotril2mg 2009. március 06. 22:12
    „Az a legnagyobb probléma hogy buta bunkó emberek laknak jánossomorján, sajnos arra nem képesek hogy WCn végezzék el a dolgukat, ez elég nagy primitívségre utal, jellegzetes falusi viselkedés. Megisznak 2-3 liter kisfröccsöt és sajnos így viselkednek utána. Én is járok szórakozni,és azt is láttam hogy szórakoznak a jánossomorjaiak, nagyon nagy igénytelenség és primitívség jellemzi őket, ilyeneket istálóba kell zárni nem diszkót nyitni nekik. Nem társadalomba valók, csürhe falu.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A sejk galambjait nálunk nemesítik

Mosonmagyaróvár - Nagy becsben tartott, külföldi „vendégek" érkeztek Nádas Pál… Tovább olvasom