Kisalföld logö

2017. 06. 25. vasárnap - Vilmos 22°C | 32°C Még több cikk.

Újra pályázik a Kékcinke Óvoda vezetője

„Sok még a tervem, és amíg kollégáim támogatnak, megőrizve óvodánk értékeit, szeretnék további eredményeket elérni" – indokolta Tisza Tünde, a mosonmagyaróvári Kékcinke Óvoda vezetője, hogy miért pályázna a jövő év nyarán lejáró intézményvezetői állásra.
Az 1984 óta óvónőként tevékenykedő Tisza Tünde 1995 óta dolgozik a Kékcinke Óvodában, melyet lassan öt éve irányít. Jövő év júliusában lejár vezetői kinevezése, a helyi önkormányzat pályázatot ír ki az állásra.

– Öt éve ment nyugdíjba elődöm, az ő biztatására pályáztam az óvodavezetői állásra. Ebben a döntésemben a nevelőtestület is támogatott. Sűrű, változásokkal és feladatokkal teli évek állnak mögöttünk – nyitja beszélgetésünket Tisza Tünde. Kinevezésekor már elkezdődött a Gulyás Lajos utcai épület külső felújítása, ami két évig tartott.

Mosonmagyaróvár egyedüli, a városban két telephellyel működő kisdedóvója 18 óvónőt, 9 dajkát, 3 konyhást és egy gazdasági ügyintézőt foglalkoztat. Mindkét egység kihasználtsága meghaladja a 100 százalékot.
A Gyári utcai egységben három csoportban jelenleg 83, a Gulyás utcaiban 9 csoportban több mint 160 kisgyermeket nevelnek.

274 kicsit nevel az intézmény. – Az igazi siker az, ha a gyerekek szeretnek óvodába járni – vélekedett Tisza Tünde.
274 kicsit nevel az intézmény. – Az igazi siker az, ha a gyerekek szeretnek óvodába járni – vélekedett Tisza Tünde.


– Óvodánkban a nevelőtestületünk által kidolgozott, helyi pedagógiai program alapján dolgozunk, amiben évek óta kiemelt terület a mozgásfejlesztés és az anyanyelvi, irodalmi nevelés, a néphagyományok ápolása. A tavalyelőtti programmódosításkor pedig hangsúlyossá tettük a szocializáció és az érzelmi intelligencia fejlesztését – mondja az óvodavezető.

Aktívan részt vesznek a város óvodai életében. Így idén abból az alkalomból, hogy a cinke az év madara, rajzpályázatot hirdettek a város óvodásainak. Gyermek a természetben fotópályázatukkal pedig a családokat szólították meg. Erre az eseményre közel 80 alkotás érkezett, amikből kiállítás nyílt. Számos programjukkal mára hagyományt teremtettek. Így négy éve várva várt esemény a dolgozók „relax" napja. Az idén első alkalommal megtartott családi egészségnap is sikeres, mint ahogy a madarak és fák napjához kötődő Kékcinke-nap is.

– Az igazi siker az, ha a gyerekek szeretnek óvodába járni, a szülők elégedettek a nevelésünkkel és bizalommal fordulnak hozzánk, a dolgozók pedig jól érzik magukat a munkahelyükön. Így én is jól érzem magam, szeretem, amivel foglalkozom, s ez inspirál a jövőbeli terveim megvalósításában is. Úgy döntöttem, amíg élvezem a szülők bizalmát és kollégáim támogatását, valamint szakmai tudásommal és terveim megvalósításával hozzá tudok járulni óvodánk eredményes működéséhez, addig van értelme újra pályáznom – mondta Tisza Tünde.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Két hónapig készültek az édességek

A Haller János Általános, Szakközép- és Szakiskola tanulói ismét sikeresen szerepeltek nemrég az… Tovább olvasom