Kisalföld logö

2017. 09. 22. péntek - Móric 11°C | 17°C Még több cikk.

Újra lesz fesztiváljuk a veterán traktoroknak

Augusztus 15-én és 16-án ötödik alkalommal rendezik meg a Levéli Veterán Traktor Találkozót. Traktorszépség- és -rajzoló verseny, sétatraktorozás és ügyességi vetélkedő is várja a résztvevőket.
Az ötödik Levéli Veterán Traktor Találkozó péntek délután kettőkor szakmai nappal indul a horgásztónál.

A gazdáknak idén is különböző gépbemutatókkal és előadásokkal készültek a szervezők. Az előadásokon kívül a szórakozni és kikapcsolódni vágyóknak is készültek péntekre: az előadásokkal párhuzamosan bor- és sajtkóstoló várja az érdeklődőket, a gyermek pedig délután háromtól a Gyökkel üthetik el az időt a játékdélutánon.

Este hattól a Levéli Harmonikások zenélnek, hét órától pedig a Levéli Lábatlan adja elő Rómeó és Júlia igaz történetét. Nyolctól a Felvidéki lányok, fél tíztől pedig Roby és Adél zenél majd.

A szombat a traktortalálkozó, valamint a helyi ünnepi programok jegyében telik majd. Reggel kilenc órakor a Hegyeshalmi Fúvószenekar játszik térzenét az Ujhelyi téren, a traktorok felvonulása pedig fél tízkor kezdődik a község utcáin. Fél tizenegytől, a felvonulás végeztével a különleges járműveket kiállítják, traktorszépség-, traktorrajzoló verseny, és sétatraktorozás is várja a résztvevőket.

„Tavaly közel hatvan traktorral vettek részt a találkozón, idén ennél többre számítunk. Veteránokról lévén szó, az 1930-as évektől gyártott járműveket is láthatnak az érdeklődők, nem csak a hazai kínálatból" – mondta el Fehér Attila, a rendezvény egyik szervezője.

A fotó a tavalyi rendezvényen készült.
A fotó a tavalyi rendezvényen készült.

Tizenegytől cséplőgép bemutatóval készültek a szervezők, délután fél egytől pedig traktorokos ügyességi verseny lesz a horgásztónál.

A traktoros programokkal párhuzamosan zajlanak majd a családi programok is. Reggel kilenc órától horgászversennyel, később csillámtetoválással, arcfestéssel és különböző játékokkal várják a gyerekeket, napközben lehetőség lesz csónakázásra. A különböző standoknál mezőgazdasági szakirányú iskolák, őstermelők, kézművesek képviseltetik magukat. Délelőtt tíz órától főzőversenyen mérkőznek meg a vállalkozó kedvűek.

Az ünnepi programok délután öt órakor a községi elismerések átadásával kezdődnek, amit hat órakor az Evita Hastánc Csoport fellépése követ. Fél hétkor a Hugarocky Tánccsoport lép majd fel, hét órakor pedig a Gabalyda Bábszínház Csipkerózsika című darabját láthatják az érdeklődők. Nyolc órától a NAPRA zenekar ad élő koncertet, háromnegyed tízkor pedig a már hagyományossá vált tűzijátékra kerül sor a horgásztó felett. Az este Polgár Peti műsorával folytatódik majd, a programokat pedig nosztalgia bulival Dj. Csabee zárja.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kenderpalánták Hegyeshalomnál

A hétvégi házában is nevelte a növény a gyanúsított. Tovább olvasom