Kisalföld logö

2018. 03. 21. szerda - Benedek -4°C | 4°C Még több cikk.

Újra felébred a sárkány

Mintegy hatvan baráti társaság, vállalkozás indul versenyezni sárkányhajózásban a júniusi utolsó hétvégén a nyolcadszor megszervezett Volután. A népszerű vízi program az I Love MóvArt hiphop zenei fesztivállal és Lajta-túrával indul.
Április elejétől edzenek már a csapatok a június utolsó hétvégéjén a Mosoni-Duna-parton nyolcadszor megszervezett Voluta Vízikarneválra.

– Harmincöt csapat folyamatosan a vízen készül a megmérettetésre, de
továbbra is várjuk, június 18-ig a jelentkezőket, akiknek edzési lehetőséget is biztosítunk. Elmondhatom, hogy sok a viszszajáró sárkányos, ám újak is kedvet kapnak ehhez a vízisporthoz. Idén a cégek és baráti társaságok mellett több diákcsapat is edz a versenyre – tudjuk meg Nagy Gábortól, a szervező Mosonmagyaróvári Vízisport Egyesület elnökétől.

 
A hazaiak mellett Ausztriából és Szlovákiából érkeznek versenyzők a Volutára. Fotó: Kisalföld-archívum
A hazaiak mellett Ausztriából és Szlovákiából érkeznek versenyzők a Volutára. Fotó: Kisalföld-archívum

Mint elmondta, egyre több fiatal száll hajóba, ez köszönhető a vízisport-utánpótlásnak is – tehetségközpontot alakítottak ki és együttműködési szerződést írtak alá a helyi iskolákkal. Az intézmények diákjai ingyenesen ismerkedhettek az egyesület jóvoltából a vízi sportokkal. „Ezzel az evezés és kajak-kenu szakágunk is nyert újabb jelentkezőket" – fűzi hozzá az egyesületi vezető.

Az idei Volutára a szervezők mintegy hatvan sárkányhajócsapatot várnak az országból, illetve Szlovákiából és Ausztriából, 12 kategóriában. Köztük versenyeznek újoncként az új mosonmagyaróvári kézilabdacsapat lányai is. Az egyesület fiataljai kajak-kenu versenyen mutatkoznak be, de a víz mellett röplabdázásban is meg lehet mérkőzni. A Lajtán szintén vízre lehet szállni a korábban kiképzett túravezetők kíséretében (a túra június 26-án Királyhidáról indul).

Nagy Gábor: Sok a visszajáró sárkányhajós, ám újak is kedvet kapnak ehhez a vízi sporthoz.
Nagy Gábor: Sok a visszajáró sárkányhajós, ám újak is kedvet kapnak ehhez a vízi sporthoz.


A vízi karnevál nevéhez illően nem kizárólag csak a sportról szól. A rendezvény nulladik napján az I Love MóvArt hiphop zenei fesztivál szórakoztat. Június 27-én Janicsák Veca, másnap a Kozmix és Tóth Gabi koncertezik, és az esti bulihoz pénteken a Hen House, szombaton a Koktél, valamint DJ-k szolgáltatják a jó hangulatot.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Másfél ezren fújtak

Ezerötszáz fújásból tizenhárom pozitív. Röviden ez a mérlege a rendőrök hétvégi razziájának a… Tovább olvasom