Kisalföld logö

2017. 10. 20. péntek - Vendel 8°C | 20°C Még több cikk.

Ujhelyisek az országos bajnokságon

Mosonmagyaróvár - „A sakk nemcsak sport, játék, hanem tudomány, művészet is” – véli Németh László, a mosonmagyaróvári Ujhelyi-iskola testnevelője, aki tizenhét éve avatja be a legkisebbeket az „agysport” rejtelmeibe.
A megyei bajnokságokon is szépen szerepeltek az iskola diákjai, így több korcsoportban és egyéniben is ők képviselhetik majd Győr-Moson-Sopron megyét az országos megmérettetéseken.

A továbbjutók: Az országos döntőbe jutott ujhelyis diákok Németh László sakkoktatóval.

A sakkal mint játékkal már iskoláskor előtt, az óvodákban is megbarátkozhatnak a gyerekek Németh László irányításával. A majoroki óvoda mellett a Hildegárd, Őzikés, Kék Cinke és a Gyári úti ovisok játékosan, meseszerűen kerülnek közel a gondolkodásfejlesztő sporthoz, de a malmozást, az amőbázást és más „agymozgató" játékokat is megtanulnak. Az Ujhelyi-iskolában az első és második osztályosok heti egy órában, később szakkör keretében mélyíthetik el tudásukat. Az edzések a kulturális központban folytatódnak, ahol Zorkóczy György sakkoktató is besegít a tanításba.

A nemrég Lövőn megrendezett megyei sakk-diákolimpia csapatversenyén egy korcsoport kivételével az ujhelyis sakkozók győzedelmeskedtek. Így az alsós fiúkat és lányokat, a felsős lányokat mosonmagyaróváriak képviselik a Szombathelyen megrendezendő országos döntőben. A felsős fiúk a máriakálnoki iskolából indulnak a megmérettetésen. A megyei egyéni versenyből az országos döntőbe jutott Lukácsi Levente (2. osztály), Horváth Diána (3. osztály) és Tóth Alexandra (7. osztály). Ők Balatonlellén május 30–június 1. között mérik össze tudásukat társaikkal.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Továbbra is várják a szemtanúkat

86-os főút - A rendőrség továbbra is várja szemtanúk jelentkezését a március 5-én a 86-os főúton,… Tovább olvasom