Kisalföld logö

2018. 03. 20. kedd - Klaudia -6°C | 1°C Még több cikk.

Újabb pályázatot nyert a község

Darnózseli - Újabb pályázatot nyert a darnózseli önkormányzat: most közel 32 millió forint kerül az oktatási intézmények tárgyi fejlesztésére, képzésekre.

„A Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében kompetenciaalapú oktatás tárgyában benyújtott pályázatunkon 31,9 millió forint támogatást nyertünk el. A pályázat önrész nélküli, a megvalósítást nehezíti viszont, hogy utófinanszírozásos" – mondta érdeklődésünkre dr. Tóth Zoltán körjegyző.

„Ebből hétmillió forint jut az óvodára – mondja Soósné Wurm Ildikó, a Gólyavár Körzeti Napköziotthonos Óvoda vezetője. – A kompetenciaalapú oktatás bevezetésével egyrészt az óvodapedagógusok kapnak képzést, másrészt a gyermekek már óvodáskorban új tudás birtokába kerülnek" – mondta. „A Szigetköz Körzeti Általános Iskola 24,9 millió forintos támogatásának egy részéből lehetőség nyílik informatikai (például laptop, interaktív tábla) eszközök beszerzésére" – tudtuk meg Beke Lajosné igazgatótól. „A támogatás másik feléből tankönyvcsomagokat és szemléltetőeszközöket vásárolunk. A fennmaradó forrásból tizenhárom pedagógus továbbképzését finanszírozzuk." Fazekas Zoltán polgármester szerint a nehéz gazdasági helyzetben is gyorsan fejlődik a község (kerékpárút, főút, buszforduló, alsóbb rendű utak építése – melyeket szintén pályázati pénzből finanszíroztak). Igaz, az önrészek és az utófinanszírozás lehetőségeinek megteremtésére az elmúlt időszakban „nagyot kellett húzni a nadrágszíjon".

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új bemutató: `80 vödör levegő´

Mosonmagyaróvár - Kurucz Róbert rendezésében újabb színdarabot mutatnak be május 10-én, este 7… Tovább olvasom