Kisalföld logö

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -3°C | 3°C Még több cikk.

Újabb multik növelik a versenyt

Mosonmagyaróvár - A Királyhidai úton egy-két hét múlva nyit – az országban az elsők között – az Aldi, építési engedélyt szerzett a kórházzal szemben a Spar, a Park Centerben pedig McDonald’s nyílhat. Mosonmagyaróvárra újabb három multi érkezik, növelve a piaci versenyt.
A kereskedelmi beruházások többsége a Királyhidai út környékén épült: ez a központ most még két üzletlánccal bővülhet. A Régi vámház térre egy hét üzletből álló bevásárlóközpont kerül, igaz, a közlekedést is át kellett szervezni.

A sort kezdjük azzal a gyorsétteremlánccal, mely Európa negyvenegy országában több mint 6300 éttermet üzemeltet, s hamarosan Mosonmagyaróváron is elindítja üzletét. Magyarországon tizenkilenc éve nyitották első egységüket: itthon most közel száz étterem működik. Az osztrák tulajdonú Centermanagement Invest Hungary Alpha Kft. az építésre vonatkozó engedélyezési eljárást már megindította a mosonmagyaróvári önkormányzat építési irodájában. A Lajta-parti McDonald’s a Szekeres Richárd utcában épülhet, a tavaly nyáron megnyitott Park Center üzletközpont területén. A 4500 négyzetméter alapterületű üzletközpont akkor másfél milliárd forintos beruházással épült meg (Kisalföld, 2007. április 17.). A mosonmagyaróvári étterem építési engedélyének beszerzésére körülbelül még másfél hónapot kell várni.

Nyitás előtt: Egy-két hét múlva a Park Centerben megnyílik az újabb áruházlánc.


Nyitás néhány héten belül

Az egész országban építkezik a világ egyik legnagyobb diszkontlánca: idén várhatóan ötven áruházat nyitnak, az elsők között Mosonmagyaróváron. A Királyhidai úton, a Tescóval szemben, mintegy 1700 négyzetméteren 106 férőhelyes parkolóval kezdi meg működését az élelmiszereket és fogyasztási cikkeket kínáló áruház. Az üzletlánc az Aldi nevet kapta, Ausztriában viszont Hoferként ismert. Az Aldinak két logisztikai raktárbázisa lesz az M1-es és az M3-as mellett a főváros közelében. „Mosonmagyaróváron – a használatbavételi engedélyezési eljárás után – egy-két hét múlva nyit az üzlet" – mondta Zalán Zsolt, a mosonmagyaróvári városháza építésügyi irodájának vezetője.

Hét üzlet a volt gazdasági épület helyén

A Markovszky Ingatlan Zrt. kérelmére a Régi vámház téri ingatlanon bevásárlóközpont építési munkáinak elvégzésére – egyelőre nem jogerősen – adott engedélyt a mosonmagyaróvári önkormányzat építési osztálya. Az épület 5380 négyzetméter hasznos alapterületű: ebben a Spar szupermarket élelmiszer-áruház és hat további üzlet – gyógyszertár, bank, virágüzlet, óra-ékszer üzlet, drogéria és műszaki bolt – kap helyet. A beruházásnál gondot okozott az ingatlan megközelítésének forgalomtechnikai kialakítása a kedvezőtlen közlekedési adottságok miatt. A korábbi tervek arról szóltak, hogy két körforgalom is épül: egyik a Kossuth, a másik a Sallai utca–Királyhidai út kereszteződésében. Zalán Zsolt elmondta: a körforgalmas elképzelést végül elvetették, mert az az egész közlekedési rendszert érintette volna. Az új verzió szerint a Diófa utca nyomvonalának szélesítésével új csomópont létesül. Ehhez igazítják majd a közlekedési lámpákat és a kerékpáros-hálózatot is.

Olvasóink írták

 • 15. deda 2008. március 02. 13:03
  „Kedveseim arra még nem gondolt senki hogy a fiatalok mit csináljanak a magyar utcán kihalt az egész van egy két kávézó egy tucat kínai persze hogy sokan örülnek annak hogy fejlödik Óvár mert én 4 éve lakok a környéken de Győr után valami borzalom volt itt élni semmi élet nincs legalább haladás hogy elkezdtek valamit.A Mekiről meg annyit hogy 3 évet dolgoztam ott és egy rossz szavam nem lehet rá se a tisztaságra sem az ételek minöségére mert olyan szigor van ilyen téren hogy nem is sokan birnak ott dolgozni ugy hogy mielött véleményt mondunk valamiröl amiröl azt sem tudják mit és hogyan csinálnak addig szerintem inkább halgatnék mert ehhez ért mindenki hogy véleményt mondjon és azt sem tudja hogy miröl pl.:az én véleményem hogy elöbb megyek el egy mekibe kajálni mint egy étterembe ahol párszor a kajával már rendesen poruljártam és ha tényleg meg fog nyilni meg nézhetik hogy nem fog pangani az ürességtöl.Amugy Óvárról még egy normálisnak mondható mozit is csinálhatnának mert ha jol akarom magam érezni mikor filmet nézek azért sajnos lekell mennem györbe .Erröl a témáról ennyit!”
 • 14. boris 2008. március 01. 11:23
  „Emberek!
  Mindenki odajárjon ahová szeretne,vagy ameddig a takarója ér.
  Ezen hiába vitatkozunk hogy meki meg nem meki.
  Én sem sűrűn megyek a mekibe,inkább viszek magammal szendvicset vagy étteremben ebédelek,vagy a lángososnál,mikor hol legkisebb a tömeg.
  Ugyanis én már annak is örülök ha mindjárt sorrakerülök,gyerek koromban álltam eleget sorba kenyérért,húsért,később mikor már gyerekeim voltak,banánért,narancsért.
  Megjegyzem ha a külföldi gasztronómia nagyon idegen más országokban,akkor azért a mekiben mindíg megtalálom a "hazai" ízeket.”
 • 13. pan.cser 2008. március 01. 00:07
  „Kedves "bölcseszetlen"! Lehet, hogy igazad van, csakhogy az igazság relatív. Legkoszosabbnak, korszerűtlennek azt a magyar áruházláncot tartom, amely oly gyakran reklámozza magát. Ott igaz, hogy a szalag nem koszos, mert nincs. Még mindig haragszom azokra a garázsboltokra, akik egy évtizede, méregdrágán, egy ócska biciklit sóztam rám, vagy mondhatom a fűnyírómat is. Ma jobb minőséget ugyanazon az áron lehet venni, pedig a forint nem ugyanaz mint tíz éve. A beszállítók, ha egy multinak szállítanak, gyakorlatilag az egész világnak szállítanak. Különben még Pozsonyig sem jutnának el. A Mekit sookal könnyebb ellenőrizni mint bármilyen más éttermet a szabványos kaják miatt. Ez az én véleményem, ezt elfogadni és a multikhoz járni sem kötelező, de valahogy mégis szeretik őket az emberek. Önként és élvezettel nézelődnek a polcok között!”
 • 12. bölcseszetlen 2008. február 28. 22:30
  „Tényleg valami termelő cég is jöhetne!
  Árverseny??? ez jó. Hol élnek, Kedveseim? Milyen árverseny? piacfelosztás, háttéralkuk.
  Munkahelyet teremt? mennyit? 6-8-at, a hagyományos üzletek bezárnak, a főldmívesek tönkre mennek, mert nem magyar terméket forgalmaznak.
  Meki... azért nem tenném a nyakamat rá, hogy egészséges, ebből kifolyólag a jó pr meg felér egy kisebb nemzetgyilkosságra való felbujtással!
  De legalább lesz a bölcsészeknek munkájuk... (a reagálások előtt: ez utóbbi önirónia volt :) )”
 • 11. sooo 2008. február 28. 17:01
  „Amíg nemnyílik meg felesleges véleményezni . De ha rossz akkor el kell menni egy másik bóvli markettbe ahol a koszos felmosórongyot leveszik a szalagról ahova a vásárolt dolgot tettem volna . A járólap ragadt a kosztól . Ez itt Óváron történt . Azóta oda nemmegyek és kész .Szerencsére van másik ahol normálisak a feltételek .Ezért is jobb ha több van .”
 • 10. pan.cser 2008. február 27. 22:47
  „Kedves Jakab János! Ha nem tetszik miért jársz oda? Mert sokat vagy ott az biztos, hogy ilyen jól ismered a dolgaikat! Egy biztos sikresek, ami aligha lehetne igaz ha az egykori földművesszövetkezeti bolthoz hasonlítanának. Oda azért jártak az emberek, mert minden faluban volt egy, ahogy nőtt a település nagysága tudományos alapon gondoskodott a Párt a település ellátásáról, több is lehetett. Amikor engedték a maszekot, a leghülyébbjük is megélt, mert mindegyiküknél rosszabb volt a Népbolt!”
 • 9. Jakab Janos 2008. február 27. 22:35
  „ALDI ez mar csodalatos hir.
  Nalunk mar kb 3-4 eve mukodik ez az aruhaz lanc. Csodalatos, fantasztikus, ezert ermes volt elni.
  Ha az ember bemegy elall szeme szaja. Az amit a multkor vett az most nincs, hogy mi van helyette. Most viszont

  ajanlanak hegedut Harapofogot es klarinetot ebben az elelmiszer uzletben. A reklamszatyrot, amibe csomagolnak meg kell

  fizetni. Bocsanat nem rakjak bele az arut a penztarnal, mint minden mas austral uzletben. Neked kell rakodni,

  olyan gyorsan, ahogy a szallitoszag odaomleszti, De igyekezzel, mert jon a kovetkezo vevo. Ha kartyaval fizetsz neked kell kezelni a gepet, ami elter a megszokottaktol. A bevasarlotroliba penzt kell tenni es neked kell visszavinni, akkor kiveheted a penzt. A tobbi aruhazakban osszeszedik a trolikat. Az ALDI-ban igenjo ha feleolyan valasztek van mint barmelyik olcso aruhazban. A valasztek talan eleri a regi Foldmuvesszovetkezeti nepbolt szinvonalat. Itt tapasztaltam azt amire MO-rol nosztalgiaval emlekszem: Ha kerek valamit akkor az elado kedelyesen a pofamba mondja "NIIIINCS". Az arak semmivel sem alacsonyabbak, csak az embert a guta kerulgeti es azon ragodom, hogy ez lenne az europai szinvonal?
  Ujra vissza a kommunizmusba. Azt vasarolhatod amit az ALDI kinal, most ezen a heten es csak ebben a boltban, Mert ahany ALDI uzlet van annyifele hianycikk. Herr Gott aldja meg az ALDI-t”
 • 8. pan.cser 2008. február 27. 20:36
  „Mi lenne, ha nem lenne mindennek néhány ellenzője. Én bizony szeretem a város új üzleti részét. Azért a "pórnép" nagyon pejoratív volt. A Mekiben, minden hiresztelés ellenére egészségesebbek az ételek mind a piacon áruló büféseké. Nem a büféseket akarom bántani, de a Mekinek jobbak a lehetőségei. Ahol Meki van, mindig sok a fiatal. Ha ott vannak kultúrált helyen vannak, ízléses környezetben. Sok finom korszerű, züldséges kaját is lehet kapni, egy kicsit magasak azárak, de hát a helyet, a tisztaságot, a választékot is meg kell fizetni. Hogy a Magyar utca lassan a szellemek utcája? Igen, de ez nem helyi jelenség. Győrben sem más a helyzet, meg Bécsben sem. Ez egy ilyen korszak, a belváros díszlet, a nyüzsi meg az élet a máshol zajlik. Nem kell ezen siránkozni, a belvárosok is meg fogják találni új szerepüket, nem lesznek lebontva!”
 • 7. Attila222 2008. február 27. 19:25
  „Hannibal! Nekem meg éttermekben vannak ismerőseim, ugyanazt a szemetet eszed a puccos étteremben mint a pórnép a Mekiben. Plusz még többet is fizetsz a luxusszemétért mint a pórnép a gyorsétteremben. Gondolkodj mielőtt véleményt írsz.”
 • 6. Törperős 2008. február 27. 17:41
  „Kedves véárosvezetés. Ennyi hőstett mellé már akár meg is nyithatnák a Magyar utcát az autós forgalom előtt, mert lassan ott már senki sem vásárol, hiszen ott vannak az ingyen parkolós multik. Olyan az az utca mint egy szellemváros, néhány eltévedt emberke cselleng benne.”
 • 5. zenelady 2008. február 27. 17:36
  „Kedves Hannibál. Tegye azt, amit. De a pórnépről inkább ne beszéljen. Vannak pl. gyerekek, akiket egyáltalán nem mondanék pór népnek, és a Mc´Donalds nagyon ügyesen fogja meg őket a sok-sok mesefigurájával. De bevallom, nekem is tetszik a hangulata. Én szeretem a nyüzsit, mert nem élem meg a mindennapjaimban. Sokszor szeretek ülni a tömegben, akár a metrón, stb... és figyelem az embereket. Valóban nem vagyok gazdag, nem nem tartom magam a pór nép közül valónak...”
 • 4. vazze 2008. február 27. 17:36
  „Vazze, megint csak olyan cégek ezek amit csak kizsebelnek minket. Ilyet bármelyik nagytőkés magyar is építhetne ha lenne egy csepp esze. Egyáltalán termelni akar még valaki Európában? Meglátszik a városvezetők rövidtávu gondolkodása. Azt hiszik hogy egy ilyen bolt ha felvesz 20 embert az rohadt jót tesz a városnak, közben 50 meg elveszti a munkáját mert az a 4-5 kereskedő aki ezek miatt zár be további 35 bedolgozót is magával ránt. Ja és még osztogatjuk is nekik az adó meg egyéb kedvezményeket.
  Ügyesek vagyunk.”
 • 3. drHannibalLecter2 2008. február 27. 16:18
  „2 új Supermarket.Van ennyire szükség?Meg is élnek?MOndjuk nő a versenyhelyzet.Egyébként az Aldi német, 1 testvérpár birtokolja, van Aldi Süd és Aldi Nord. Elég komoly lánc.......Nagyon kedvező árfekvésű az Aldi. Amikor kinn éltem rendszeres vásárlójuk voltam, igaz az EDEKA-nak, ill a Lidl-nek is.....Várom a nyitását...
  Ja és a Mekiben még életemben nem ettem. Pedig lett volna lehetőségem rá elégszer.... Ha kajálok, akkor inkább azt 1 jobb étteremben teszem.Csak a pórnép jár a Mekibe. Amúgy van évfolyamtársam a Pannon Baromfinál, tőlük is szállít a meki, legrosszabb minőségű alapanyagokat viszik el....Meg drága is.... a nevet fizetjük meg.....”
 • 2. ÁDI 2008. február 27. 14:29
  „ÉN BIZONY ÖRÜLÖK NEKI,HOGY NYÍLNAK ÚJ BOLTOK ÍGY TALÁN AZ ÁRAKON IS ÉREZHETŐ LESZ!NEM BESZÉLVE AZ ÚJ MUNKAHELYEKRŐL!”
 • 1. okoskodó 2008. február 27. 10:09
  „Most már annak a hírnek is örülnék, ha azt újságolnák, hogy újabb termelő cég kezdi meg a működést a város Ipari Parkjában hosszú távra munkád adva több száz környékbeli embernek!!!
  Mikor lesz ilyen??? Vagy szálljak le a földre???”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Döntenek a költségvetésről

Jánossomorja város önkormányzata szerda délután 4 órától a polgármesteri hivatal tanácstermében… Tovább olvasom