Kisalföld logö

2018. 01. 18. csütörtök - Piroska 0°C | 6°C Még több cikk.

Újabb Leader-akciócsoport szerveződik

Mosonmagyaróvár - A Leader az Európai Unió vidékfejlesztési politikájának sajátos módszere. Nemcsak egy program, hanem módszer is. Segítségével a vidéken élők meghatározhatják a térségük hosszú távú fejlesztésének irányait, amely javítja a vidéki életminőséget.
A Leader-térség jellegét, a helyi identitást meghatározhatja valamely történelmi, földrajzi vagy gazdasági tényező, vagy azok együttese. Ennek alakításához a Leader fontos eszköz s partnerségen alapuló módszer. Résztvevői a köz-, a vállalkozói és a civil szféra képviselői. Közös céljuk a helyi partnerség, az együttműködés megerősítése, az alulról építkező vidékfejlesztési politika előmozdítása.

A Leader-térség önszerveződő, összefüggő terület. Az így létrehozott térség nem szorul a statisztikai-tervezési határok (kistérségek, megyék, régiók) közé, határai rugalmasak. A módszer segíti a vidéken élő embereket és szervezeteket, hogy a térségük közös erőfeszítéseik által fejlődjön, erősödjön. Biztosítja a helyi szereplőknek, hogy bekapcsolódhassanak a mindennapjaikat meghatározó fejlesztési folyamatokba.

Térségünkben a F+K Szigetközi Leader Akciócsoport 2006– 2007-es eredményes működése a módszer sikerességét igazolja.

Egy újonnan szerveződő Leader-akciócsoportnak biztosít információs fórumot augusztus közepén a HVI-iroda mosonmagyaróvári kistérség és az F+K
Szigetközi Leader Akciócsoport. A jelentkezéseket a Szigetközből és a mosonmagyaróvári kistérségből várják.

Az esteken Gönczi Zsolt, a Vidékfejlesztési, Képzési és Szaktanácsadási Intézet osztályvezetője tájékoztat a 2007–2013 közötti Leader-lehetőségekről. Segítséget nyújt a vidékfejlesztési támogatások elnyerésében, lehívásában. A helyszínen az önkormányzatok, civil szervezetek és vállalkozók jelentkezhetnek az új akciócsoportba.

Az információs napok ideje és helye:
Augusztus 13., hétfő, este 6 óra, Dunaszeg, kultúrház
Augusztus 14., kedd, este 6 óra, Mosonszolnok, művelődési ház
Augusztus 15., szerda, este 6 óra, Kimle, művelődési ház
Augusztus 16., csütörtök, este 6 óra, Dunakiliti, faluház

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egész évben ünnepel a hatszázötven éves falu

Máriakálnok - Lovaséletére méltán lehet büszke az idén hatszázötven éves Máriakálnok, mely az utóbbi… Tovább olvasom