Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

Újabb hotel nyílik Dunakilitin

Szigetköz turisztikai központja lehet Dunakiliti, ahol nyit a Szigetköz Gyöngye Wellness Hotel.
A szakközépiskolás terveket is dédelgető Romantik Hotel már megkapta az építési engedélyt, ráadásul egy, a Dallas című filmsorozatból megismert „Southfork Ranch"-hez hasonló kúria is létesülhet.

Milliárdok érkezhetnek a következő néhány évben is Dunakilitire: a gyémántkereskedő, Csebi Pogány Alajos által néhány éve működtetett ötcsillagos Princess Palace szálloda mellett újabb beruházók találták vonzónak az úgynevezett „arany háromszögben" lévő községet.

Szállodák egymás mellett

A folyóparton épülő Szigetköz Gyöngye Wellness Hotel ünnepélyes megnyitója a jövő héten lesz. A hatszázmillió forintból elkészült létesítményben – melyre 75 millió forint állami támogatást nyert a pályázó – 32 ágy és apartmanok várják a szállóvendégeket. A hotel a wellness-szolgáltatásokat tartja szem előtt, de százfős konferenciaterem is elkészült már az épületben. A Szigetköz Gyöngyének szomszédságában egy másik – osztrák befektető által készülő – szálloda is felépülhet néhány éven belül.

Az úgynevezett Németh-villa alapjaira épülő Romantik Hotel a napokban kapta meg az építési engedélyt. 3200 négyzetméteren épülhetne fel a négycsillagos szálloda a jövő év végéig. A létesítményre, egy egészségcentrumra és egy díszparkra már összejött a szükséges pénz, egy vendéglátóipari szakközépiskola működtetésére még keresik a befektetőket. Az első ütemben 13, a másodikban 150–200 szobát alakítanak ki. Az összköltségek várhatóan több milliárd forintot tesznek ki.

Családi birtok amerikai mintára

Információink szerint egy szlovák üzletember a Romantik Hotel melletti területen építené fel saját birtokát. A tervek szerint egy, a Dallas című amerikai sorozatból megismert „Southfork Ranch"-hez hasonló kúria készülhet el néhány éven belül – kizárólag magáncélból. A befektető – akárcsak a többi hoteltulajdonos – vonzónak találja a hármas határ közelségét, a településen meglévő feltételeket és a táj szépségét.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fedett pályás öbölátúszás

Fedett pályás öbölátúszást szervezett a Magyar Marathon Klub országszerte tizenkilenc helyszínen. Tovább olvasom