Kisalföld logö

2017. 08. 22. kedd - Menyhért, Mirjam 12°C | 23°C Még több cikk.

Újabb elbocsátási hullám

A tavaly téli elbocsátási hullám ellenére sem lé- legezhettek fel a vám- és pénzügyőrök az észa- ki és nyugati végeken.

A vámosok leépítését folyamatosan végzik.
A tárca idén még 300 – ebből 140 a nyugati határszélen dolgozó – munkatársától válik meg: ebből fedeznék az állományban maradtak béremelését.

Felmondólevelek

Az uniós csatlakozás előtt 808 vám- és pénzügyőrtől vált meg az országos parancsnokság, ám a leépítések ezzel még nem értek véget. A régiónkat is érintő korábbi rendelkezés szerint decembertől Rajkánál csaknem harminc, míg Hegyeshalomból nyolcvan állományban lévő „finánc" kapta meg a felmondólevelét. Legtöbbjüknek felajánlották: az ország keleti végein kaphatnak hasonló pozíciót, ám legtöbben – érthető okokból – nem vállalták a költözést. Ráadásul a korábbi remények ellenére a nyugati határ hatvan kilométeres körzetében dolgozó mobil ellenőrző csoportokhoz is csak nagyon kevesen kerülhettek át.

Maradhatott, áthelyezték, elbocsátották

Akik májusban még maradhattak az állományban, azok közül sem mindenki járt jól. Jó néhányan néhány hónapnyi „uniós" szolgálat után a keleti vagy déli határszélre kerültek, néhány hete pedig megkapták felmondólevelüket. Ez december 31-től érvényes, fél év felmondási idővel.

A tárcánál sokáig titkolták, hányan számíthatnak ilyen búcsúlevélre, bár a pénzügyminiszter konkrét utasítást adott a hatáskörébe tartozó szervezetek létszámcsökkentéséről. Eszerint a vám- és pénzügyőrségen összesen háromszázheten számíthatnak legkésőbb az év végéig felmentésükre. Információink szerint ennek a létszámnak majdnem a fele – száznegyvenen – a régió északi és nyugati határállomásairól kerül ki.

Draskovics elvárása

A vám- és pénzügyőrség képviselője szerint ezt az elvárást Draskovics Tibor pénzügyminiszter fogalmazta meg, miután hatékonyabb vám- és adóbeszedésre ösztönözte a vámhatóságot. A Pénzügyminisztérium elképzelése szerint az újabb munkatársak elküldéséből felszabaduló pénz biztosítaná a még állományban maradó vámosok béremelésének fedezetét. Mosonmagyaróváron a vámhivatal megszűnésével harmincöt dolgozót bocsátottak el januárban.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újabb kérdések válaszok nélkül

Ásványráró és a Club Eldoradó Kft. ingatlanvitájában továbbra sincs megegyezés. Tovább olvasom