Kisalföld logö

2018. 02. 22. csütörtök - Gerzson -2°C | 3°C Még több cikk.

Újabb beruházásokat terveznek

Rengeteg programmal nyílt napot tartottak a Leier-cégcsoport jánossomorjai üzemében.
Húsz éve hazánkban

Michael Leier, a cég tulajdonosa a sajtótájékoztatón elmondta: a Leier-cégcsoport Ausztriában 40, Magyarországon pedig 20 éve van jelen a gazdasági életben. 2004-ben rekordévet zártak: a cégcsoport teljes árbevétele 105 millió euróra nőtt. A beruházások több mint fele a magyar piacon folyt. Árbevételüket azonban nem magáncéljaira, hanem további beruházásokra kívánja felhasználni. A jánossomorjai gyár, amely Európa egyik legnagyobb betonüzeme, nemcsak a legmodernebb technológiával felszerelt, hanem az egyik legtisztább üzem is.

Hétmillió euróból

Az építőanyag-piacon elért pozíciójuk megtartása érdekében folyamatos beruházásokat végeznek, így Jánosházán az év elején egy hétmillió eurós beruházás, egy új betonelemgyár kezdte meg próbaüzemét. A cég Magyarország legnagyobb bemutató- és ötletparkját is szeretné létrehozni Jánosházán.

Michael Leier sajnálatát fejezte ki, hogy a magyar bürokratikus rendszer lassítja a fejlesztési folyamatokat. Az engedélyek beszerzése, a döntések meghozatala két évet is igénybe vehet, ez pedig a gazdasági élet szereplői számára elfogadhatatlan. Ezzel kapcsolatban a tulajdonos hangsúlyozta: „Mi, akik Nyugatról jöttünk, nem vagyunk okosabbak, csak előnyünk, hogy 40 évvel korábban már másképp szabadott gondolkodnunk, mint Magyarországon." Meggyőződése, hogy egyesült erővel, osztrák és magyar közös akarattal előre lehet lépni, és sikerül a régiót egységessé kovácsolni.

Frigyes-laktanya: kezdeni kellene

A Leier-csoport megvásárolta a győri Frigyes-laktanyát, s 80–100 millió euró ráfordítással egy üzletközpontot kívánnak létrehozni. A tulajdonos szerint sürgős lenne mielőbb elkezdeni a felújítási munkálatokat, mert félő, hogy az épület rossz állapota miatt még egy telet nem bír ki. Úgy érzi, ezúttal a hivatalok is pozitívan állnak az ügyhöz.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tizenkilenc igen a múzeumra

Tizenkilenc igen szavazattal a mosonmagyaróvári önkormányzat képviselő-testülete csütörtöki ülésén a Kisalföld kezdeményezése mellé állt: a város kéri a Belügyminisztériumtól a volt ÁVO-s laktanyát és felállít egy előkészítő munkacsoportot. Tovább olvasom