Kisalföld logö

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -7°C | 2°C Még több cikk.

Új utcanevek: Levendula és Szivárvány a befutó

Az ingatlanuk előtti közterület elnevezését kérték márciusban, illetve májusban a Lajta-lakókert két utcájának tulajdonosai.

Mivel a választási törvény szerint a választás kitűzésétől a szavazás napjáig nem lehet utcanevet, házszámot, helyrajzi számot megváltoztatni, így a kérelmeket eddig nem tudta elbírálni az önkormányzat. Ezért a testület legutóbbi ülésén döntöttek a képviselők a kérdésben.

Az e célból létrehozott munkacsoport egyhangú döntéssel dolgozta ki javaslatát a testületnek.

Az egyik közterületnél a kérelmet benyújtó ingatlantulajdonosok a Lajta utca, illetve a Lajta köz nevet javasolták. A munkacsoport tekintettel arra, hogy a városban több olyan utcanév található, amelyben a Lajta elnevezés szerepel – például Lajta-zsilip és Lajtaszer –, nem támogatta ezt. Javaslatukra az utcát Levendula köznek nevezték el.

A másik közterületnél az ingatlantulajdonosok a Szivárvány utca, valamint a Rügy utca elnevezésekre tettek javaslatot. A munkacsoport a Szivárvány utca elnevezést támogatta, amit a testület meg is szavazott.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Árvay István – most ügyvezető, októbertől polgármesterjelölt

A sportcsarnok felépítése nem az előzetes ütemterv szerint zajlik – jelentette ki Árvay István, aki keddtől ügyvezetője Mosonmagyaróvárnak. Tovább olvasom