Kisalföld logö

2018. 09. 26. szerda - Jusztina 4°C | 15°C Még több cikk.

Új temetői kereszt Mosonszentmiklóson - adományokból

A lakosság adományaiból, társadalmi munkájából és az önkormányzat hozzájárulásával a mosonszentmiklósi temető tizenkilencedik századbeli keresztje helyére újat állítottak.
A Mária-szobor s a templom két kápolnája restaurálása után az évszázadosnál is idősebb temetőbeli kereszt helyére helyi összefogással a mosonszentmiklósiak új keresztet készíttettek.

– A miklósi temetőben a XIX. század végén felállított kereszt állapota sajnos annyira leromlott, hogy felújítása lehetetlenné vált. A helyi képviselő-testület egy új kereszt felállítására négy helyről kért be árajánlatot, melyek közül Hajnal Sándor budaörsi kőfaragómester ajánlata bizonyult a legkedvezőbbnek – mondta el érdeklődésünkre Bedő Csaba polgármester.

A falu lakossága adományaival és munkájával is hozzájárult a felállításhoz, a fennmaradó részt pedig az önkormányzat biztosította a költségvetéséből.

A kereszt felszentelése június 9-én, csütörtökön este 7 órakor lesz a temetőben. Mivel az önkormányzat kiemelt figyelmet fordít a faluban található régi értékekre, erre példa a 2008-ban felújított Mária-szobor és a templom két kápolnája, ezért jövőre a Felszabadulás utcában található kereszt újulhat majd meg.


Csütörtökön szentelik fel az új temetői keresztet Mosonszentmiklóson.
Csütörtökön szentelik fel az új temetői keresztet Mosonszentmiklóson.

Olvasóink írták

  • 1. janika 2011. június 14. 10:36
    „De jó! Szegény Jézusnak akkoriban ilyen nem kerűlt.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csapvízivási Guinness-rekord-kísérlet

Mosonmagyaróvár és az Aqua Szolgáltató Kft. is csatlakozott ahhoz az országos… Tovább olvasom