Kisalföld logö

2018. 01. 18. csütörtök - Piroska 0°C | 6°C Még több cikk.

Új tanévhez új intézmény Halászin

Ady Endre szavait idézve néhány nap múlva ˝élet zengi be az iskolát˝. A halászi Szent Márton Általános Iskola új épületét szeptember 1-jén az alsósok vehetik birtokba.

– Aki iskolát avat, bízik a jövőben – kezdte a pénteki ünnepélyes átadót Nagyné Ásványi Mariann, az intézmény igazgatója. – Folyamatosan épülő és gyarapodó községünknek nagy szüksége volt már erre a szép, tisztaságtól ragyogó új épületre.

A község alsó és felső tagozatos diákjai eddig két külön helyen tanultak, az új létesítmény felépülése több mint hároméves munka eredménye. Majthényi Tamás polgármester elmondta: Halászi önkormányzata 200 millió forint uniós támogatást nyert a Nyugat-dunántúli Operatív Program ˝Közoktatási infrastruktúra és szolgáltatások fejlesztése˝ pályázatán.

Az ünnepségen a Szent Márton-iskola gyermekkórusa is fellépett.
Az ünnepségen a Szent Márton-iskola gyermekkórusa is fellépett.

Mindezzel a projekt teljes költségének majdnem 87%-át fedezték, s a fennmaradó közel 70 millió forintot az önkormányzat saját erőből finanszírozta.

Az ünnepség zárásaként a község plébánosa, Szalai Lajos esperes megáldotta az iskolát, majd a polgármester a szalag elvágása után szimbolikusan átadta az épület kulcsait az intézmény igazgatójának.

Az új iskola szeptember 3-án délután 3 és 6 óra között nyitva áll az érdeklődők előtt, bárkit szívesen látnak, aki szeretne szétnézni az épületben.

Olvasóink írták

  • 2. Abrafax 2010. augusztus 30. 20:17
    „Tessék: ilyen a valódi csodák palotája. A jövőbe beruházni iskolával, oktatással lehet igazán. Ki lehet menni mintát venni, hogyan kell olyan pályázatot nyerni, ami tényleg előrevisz.”
  • 1. Pipy 2010. augusztus 30. 09:23
    „Gratulálunk a falu vezetőinek, amiért ezt a komoly beruházást megvalósították!!!! A továbbiakhoz is sok sikert kívánunk!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

˝Két óra alatt pakoltuk össze egy élet munkáját˝

Levél - Két óra állt rendelkezésünkre, hogy összeszedjük, ami szükséges – meséli a 1945.… Tovább olvasom