Kisalföld logö

2018. 11. 14. szerda - Aliz 6°C | 13°C Még több cikk.

Új szolgáltatás a mobilosoknak?

A Pannonsped hegyeshalmi telephelyére felszerelt kameráról (amelyről lapunk keddi számában számoltunk be) a Westel azt állítja, hogy egy új mobilszolgáltatás miatt pásztázza a határforgalmat. Az ügyben még tárgyalások folynak, ám a tulajdonosok nehezen fogadják el ezt az érvet.
A hegyeshalmi kamionterminált és a határátkelőt figyelő kamera jelenleg is a helyén van, bár azt egyelőre nem tudni, hogy bekapcsolták-e. Csató Attilától, a Pannonsped Speditőr Kft. gazdasági igazgatójától tegnap délelőtt megtudtuk, hogy jelentkezett náluk a Westel jogi képviselője, aki elmondta: a felszerelt kamera nem működik, így képet sem rögzít az érintett területről.

A mobilszolgáltató cég infrastrukturális fejlesztésekkel foglalkozó szakembere – akivel korábban a Pannonsped szerződést kötött, és akik nyolc éve felállították az antennatartó tornyot Hegyeshalomban – lapunk érdeklődésére elmondta: ők is hallottak az esetről, de semmit nem tudnak a kamerákról. Azt is hozzátette: nincs közük a képrögzítők elhelyezéséhez.

A forgalomról adna információt

A Westel mobilszolgáltatónál hosszú próbálkozás után sikerült elérnünk az illetékest, aki egy sajtóközleményt juttatott el szerkesztőségünkbe az esettel kapcsolatban.
„ Természetesen semmiféle megfigyelésről nincs szó: a kamerát egy kísérleti szakaszban lévő, új típusú szolgáltatás kezdeti tesztjeihez szerelték fel a Westel szakemberei. Az eszköz tehát egy innovatív, fejlesztés alatt álló szolgáltatás technikai pilot rendszerének része. A tervezett szolgáltatás a határátkelőhelyek forgalmáról tudna információt adni a külföldre utazó ügyfeleknek, hogy segítségével megkímélhessék magukat a hosszas várakozástól és egy kevésbé forgalmas időszakban induljanak útnak. A nyilvánvaló félreértés tisztázását a Westel és a kft. vezetői már megkezdték" – áll a közleményben.

Ellentétes nyilatkozatok

A szolgáltató álláspontja után kíváncsiak voltunk a Pannonsped véleményére is. Mint kiderült, a Westel illetékesei tegnap felkeresték a vállalatot, s nekik is beszámoltak a kamera rendeltetéséről.
– A mobilszolgáltató képviselői elmondták, hogy egy olyan új szolgáltatást kívánnak bevezetni, mellyel folyamatosan figyelnék a határt, s a felvett képeket elérhetővé tennék a telefon internetszolgáltatóján – kezdte Csató Attila.

– Ezzel tehát ellentmondásba kerültek saját nyilatkozataik, hisz korábban a jogi képviselőjük azt állította, hogy nem is működik a kamera. Mi nem tudjuk, hogy mit vesz, s hogy bekapcsolt-e a képrögzítő, ám az esetet furcsának találjuk. Könnyű összefüggést találni a kamionterminállal kapcsolatos ellentétes érdekek és a mostani megfigyelés között, így a westelesek érvelését nehezen tudjuk elfogadni. Pénteken újabb tárgyalások következnek az ügyben – mondta Csató Attila.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hédervári nyárbúcsúztató

Cserkésztalálkozót és nyárbúcsúztató lovasünnepséget rendeztek az elmúlt hétvégén Héderváron.… Tovább olvasom