Kisalföld logö

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 26°C Még több cikk.

Új széksorok a színházteremben

Az igazgató szerint az intézmény húszéves fennállása óta nem volt még hasonló mértékű felújítás.

Elkészült a mosonmagyaróvári Flesch Károly Kulturális Központ színháztermében a széksorok cseréje. Az intézmény húszéves fennállása óta nem volt még hasonló mértékű felújítás.

Böröndi Lajos  igazgató szerint rengeteg gond volt a színházterem régi székeivel. Ez nem is csoda, hiszen az elmúlt húsz év alatt több százezer ember fordult meg a helyiségben. A sorok közül több mozgott, némelyik ki is dőlt már, a karfák sok helyen leestek. A vendégektől is több – jogos – észrevétel érkezett, hogy a magas jegyárak mellé jobb színvonalat várnának el.

A városi költségvetés összeállítása előtt, az intézmények igényeinek felmérésekor a kulturális központ már évek óta a színházterem széksorainak cseréjét jelölte meg első helyen. Az önkormányzat 12 milliót biztosít idén a felújításra, ám a székek teljes cseréje 22 millió forintba kerül. A kivitelező cég vállalta azonban, hogy elvégzi a munkát, s a fennmaradó részt a város később fizeti ki.

A munkálatok július elején kezdődtek és a kivitelező határidőre, augusztus elejére el is készült a cserékkel. Böröndi Lajos kiemelte: az új széksorok megrendelésekor figyelni kellett arra, hogy bár színházteremről van szó, ám itt nem csupán színielőadásokat rendeznek és a legkisebb korosztálytól a legidősebbekig mindenki látogatja a programokat. Így köztes megoldás született a támlák és az ülőkék méretét illetően.
A jövő hét végén kezdődő idei nyári fesztivál programjainak vendégei próbálhatják ki elsőként a felújított termet és az új ülőhelyeket.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Festés és/vagy modernizálás

Mintegy 180 millió forintot költ az intézményei felújítására, korszerűsítésére idén a mosonmagyaróvári önkormányzat. Szentkuti Károly alpolgármester a Kisalföldnek elmondta: a legnagyobb, 130 millió forintba kerülő beruházás a Bartók Béla Nevelési Központ felújítása. Ennek legfőbb célja, hogy a fogyatékkal élő tanulók is használni tudják az intézményt. Tovább olvasom