Kisalföld logö

2017. 08. 21. hétfő - Sámuel, Hajna 13°C | 22°C Még több cikk.

Új padok helyi fából, társadalmi munkával

A Partos utca balesetveszélyessé vált fáiból társadalmi munkával készült padokat helyezett ki a Mosoni Polgári Kör a Mosoni-Duna-parton. A városrészi szervezet szombaton Nyárbúcsúztató Fesztivált szervez tűzijátékkal és boszorkányégetéssel.
Szerda délutáni látogatásunkkor már a szombati nyárbúcsúztató helyszínét készítette elő a Mosoni Polgári Kör több mint tucatnyi tagja. A Mosoni-Duna-parton, a Duna utcai szabad strand melletti területen új padokat helyeztek el.

– Tíz éve kezdtük el ide a padok, asztalok kihelyezését. A Rudolf ligetben viharok, esőzések után kidőlt fákat használtuk fel akkor – mondta Nagy Mihály, a Mosoni Polgári Kör elnöke.

Helyben kivágott fákból készültek az új padok, melyeket a kör tagjai helyeztek el a Mosoni-Duna-parton, a szombati fesztivál helyszínén.
Helyben kivágott fákból készültek az új padok, melyeket a kör tagjai helyeztek el a Mosoni-Duna-parton, a szombati fesztivál helyszínén.

– Sajnos akkoriban nem minden asztal mellé jutott két-két pad. Illetve volt, amit megrongáltak vagy éppen a folyóba dobtak, esetleg az időjárás tette tönkre. Most a Partos utcában balesetveszélyessé vált fákból használtunk fel néhányat az önkormányzattal történt egyeztetés után. Az akác- és feketenyárrönkökből tagjaink munkájával és egyesületi pénzből mára a tizenkét asztal mellett huszonnégy pad áll. Ezek erdei bútorok, durva a kidolgozásuk, ám igen masszívak – magyarázza az elnök. Eközben az egyesületi tagok egy kis csoportja fúrógéppel mélyebb gödröt ás a padok lábazatának, a többiek stabilan a földbe helyezik azokat. Ezekből az ülőpadokból egyébként az egyesület a Gabona rakparton kialakított zöldterületre is szán néhányat a meglévők mellé, illetve pótlására.

A mosoni egyesület egyébként a várossal kötött szerződés alapján a Rudolf liget gondozását is vállalta. A liget közelében született és felnőtt Regős Ferenc hat éve végzi – a kör alkalmazásában – a zöldterület karbantartását a fűnyírástól a szemétszedésig.

A Mosoni Polgári Kör a hét végén nyárzáró programra készül. Szombaton a Mosoni-Duna-parti szabad strand melletti területre várják az érdeklődőket. A napokban kihelyezett új padok már a reggel 8 órakor kezdődő főzőverseny résztvevőinek hasznára lesznek. Délelőtt 10 órától a gyermekek kincskereső játékra jelentkezhetnek. 11 órától a Party Muzik Duó szórakoztat, délután 2 órától az Echo Off, 3 órától a Kühne-fúvószenekar váltja egymást a színpadon. A Fehér Ló Közösségi Ház által szervezett műsorban több csoport is bemutatkozik délután 4 órától. Este 6 órától a győri Indigó, este 8 órától a Tomb Stone zenél. Látványosnak ígérkezik este 9 órától a karneváli vízi felvonulás a Mosoni-Dunán hajósok részvételével, a tűzijáték, valamint a máglyagyújtás és a boszorkányégetés. Takáts Tamás és a Dirty Blues Band koncertje is sok érdeklődőt vonzhat a nyárbúcsúztatóra, melyet a Moson Retro-koncert zár.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új köntösben a szociális foglalkoztató

Önkormányzati támogatással és kistérségi összefogással újították fel a Mosoni Szociális… Tovább olvasom