Kisalföld logö

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 14°C | 24°C Még több cikk.

Új köntösben a Szent Ferenc-kápolna

Vasárnap a védőszent, Assisi Szent Ferenc emléknapja előtt is tisztelegve Nagy József prépost-plébános szentelte fel a kívül-belül megszépült majoroki Szent Ferenc-kápolnát.

A településrész és a kápolna búcsúünnepén Adamát Lajos piarista mutatott be szentmisét.

A Majoroki Kör Egyesület szervezésében sokak munkája és áldozata tette lehetővé a Szent Ferenc-kápolna felújítása sikerét. Amint azt Varga Tamás és Németh Béla, a civil szervezet vezetői elmondták, a homlokzati, tetőjavítási, bádogozási és festési munkálatokat Szabó Gyula és munkatársai vállalták magukra. A lépcső felújítása Hanák István, a villanyszerelés Skapper József keze munkáját dicséri. A Majoroki Kör Egyesület szervezte, végezte a vakolat leverését, a tereprendezést, a felület előkészítését a festéshez és a kápolna ajtajának felújítását.

A munkákhoz támogatás is jutott Mosonmagyaróvár védett épületekre kiírt pályázata jóvoltából. A kápolna melletti terület térkövezését Kránitz Péter önkormányzati képviselő rendelte meg, kivitelezője a Városüzemeltető és Fenntartó Kft. (VÜF). A kápolna körüli park felújítását közösen készítették el, a VÜF biztosított hozzá termőföldet. Tóth Mihály szakértelmével és élő sövénnyel járul hozzá a park rendbetételéhez. Az egyesület a közmunkaprogramból kiemelt munkással végeztette el a tereprendezést.

A munkálatokhoz a kápolna tulajdonosa, a magyaróvári Szent Gotthárd Római Katolikus Egyházközség képviselő-testülete pályázati önrészként 340 ezer forintos támogatást szavazott meg.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

300 millióból épül kerárkpárút Mosonmagyaróvár és Hegyeshalom között - fotók

Mosonmagyaróvártól a hegyeshalmi határig már látható jelei vannak a készülő kerékpárútnak - tudtuk… Tovább olvasom