Kisalföld logö

2018. 11. 21. szerda - Olivér 4°C | 7°C Még több cikk.

Új kiadványokkal, honlappal csalogatják a látogatókat

Kistérség - Két színes tájékoztató kiadvánnyal és egy új honlappal népszerűsíti a mosonmagyaróvári Tour- inform-iroda a Lajta-parti várost és környékét. Az osztrák, német, szlovák vendégek után a csehek is ismét felfedezik a térséget.
Több mint kétmillió forintból (melynek fele pályázati pénz) két új kiadvánnyal csábítja a látogatókat a mosonmagyaróvári Tourinform-iroda, emellett elkészült saját honlapjuk is www.mosonmagyar-ovar-tourinform.hu cím alatt.

– Korábban a mosonmagyaróvári honlapon helyeztünk el információkat, most új honlappal jelentkezünk naprakész adatokkal. Ez egyelőre csak magyar nyelven érhető el, de a német verzió is feltöltés alatt áll – tájékoztatott Dusek Zsuzsa irodavezető.

A weboldal látogatói Mosonmagyaróvár története mellett rátalálhatnak a fontosabb látnivalókra, meglelhetik a város éttermeit, szálláshelyeit, testvérvárosait, térképét. A települések is bemutatkoznak, tájékoztatást lehet kapni a szabadidős tevékenységekről, turisztikai szolgáltatásokról.

– A Szigetközben nagy az igény a sétahajózásra, kerékpározásra és a vízi turisztikára. Újdonságnak számít a Friss Express elnevezésű kisvonat, mely remélhetőleg április közepén, a makettkiállítás idejére elkezdheti működését – tudtuk meg az irodavezetőtől.

Szalai Éva informátor mutatja be a várost és a Szigetközt népszerűsítő új kiadványokat.
Szalai Éva informátor mutatja be a várost és a Szigetközt népszerűsítő új kiadványokat.

A mosonmagyaróvári és kistérségi turisztikai kiadvány mellett egy tájékoztató füzet igazítja útba a vízi túrázókat, a kerékpártúrák kedvelőit, a túravezetők elérhetőségeivel s a szigetközi hullámtéri mellékágrendszer térképeivel.

A mosonmagyaróvári iroda munkatársai környékünket a hazai vásárok mellett Pozsonyban népszerűsítik, februárban pedig Prágába készülnek.
– Az a tapasztalatunk, hogy a város idegenforgalma ma sokrétűbb, mint valaha. Korábban a bevásárlóturizmus volt a jellemző, később a különféle szolgáltatások vonzották a látogatókat. Mostanság inkább a fogturizmus miatt özönlenek ide Európa számos országából. Emellett a termálfürdőt is ismét felfedezik, a szlovák turisták mellett visszatértek a csehek is – fejtette ki a szakember. A Lajta-parti város első idei nagyrendezvényére már készülnek a kiegészítő programok: a makettkiállítást tennék minél színesebbé, hogy ne csak két napra, hanem egy hosszú hétvégére látogassanak ide az érdeklődők.

Útikönyv Mosonmagyaróvárról

Böröndi Lajos szerkesztésében, Balassa Tamás fotóival megjelent a Kisváros az ország szélén című útikönyv második, átdolgozott, bővített kiadása. A múltidézés után az író városi sétára invitál Mosonba, majd Magyaróvárra, a várba, a temetőtől a Gyász térig. A több mint százharminc oldalas kiadványban olvashatunk a közterületek névváltozásairól a rendszerváltást követően.


Olvasóink írták

 • 5. hadzsba 2009. január 27. 13:23
  „"A Szigetközben nagy az igény a sétahajózásra, kerékpározásra és a vízi turisztikára" - Az igény lehet h nagy, de hogy ezért vmit kezdenének a bicikliutakkal azt nem láttam. Még jó h a folyót nem kell építeni -így néha van pénz a karbantartásra.
  A turistákat meg két füzettel meg egy honlappal várják? hát nem is tudom. esetleg ennyi pénzből csinálnának vmi jó kis programot vagy fesztivált ami miatt ténylegesen jönnénk.
  de ilyenről nem is álmodok már. Ez az egész város úgy halott ahogy van.

  Nekünk kell tenni vmit, ha újra akarjuk éleszteni :P”
 • 4. Zotius 2009. január 25. 16:59
  „A cikk elején közölt link hibásan került a cikkbe. Hiába kattintasz rá, így nem jön be semmi.
  http://www.mosonmagyar-ovar-tourinform.hu/
  Helyette így kell a böngészőben (helyesen) megadni:
  http://www.mosonmagyarovar-tourinform.hu/
  Az már csak "Hal a tortán", hogy a nevezett honlap címoldalán a "Tisztelt látogató!" megszólítás alatt piros betűkkel a "A megtekinteni kívánt modul nem elérhető" hibaüzenet díszeleg, bár a menüpontokhoz rendelt tartalom színvonalasnak tűnik.
  Sz´al van még mit csinálni rajta... :(”
 • 3. Muaddib 2009. január 22. 22:27
  „Ez tény.
  Móváron van egy ilyen "zártkörű"tehetségtelenek "klubja" akik nem adják ki a szervező pálcát a kezükből és évtizedeken keresztül szerencsétlenkednek.
  Egy szikrányi üzleti érzékük sincs és csak tapsolják el a pénzt "zártkörbben"
  Valamire való üzletek,szolgáltatók mind leléptek a városból .
  Szerintem nincs még egy olyan város az országban ahol,ennyi elvont "szervező" és "művész" van.
  Életképtelenek!”
 • 2. Csepel-344 2009. január 22. 15:02
  „Sajnos késő.....”
 • 1. satan 2009. január 21. 17:31
  „KIVEL ETETITEK TI ezt a sok baromságot ??? Mosonmagyaróvár, "a sok mohó-tolvaj-hozzá nem értő kereskedő-vendéglátós, és egyéb hülyék miatt 15 ( !!!!!!!!!!!!!!!) éve tönkrement. 1992-93´ óta HOL LÁTTOK TI "érdeklődőt" - turistát, ?? cvagy a kapuvári-győri-csornai "bevándorlók" annak tűnnek ???? ÍRD azt, te szerencsétlen, átlag-magyar-hivatali ingyenélő, hogy most egy kis utazási lóvé "jött" a házhoz. Nem veszitek észre, hogy a nevetséges-buta-amatőr tevékenységeteken már kiakadnak az emberek ??? 2 milliót KÖLTSÉTEK a NETRE OTT 100%, hogy lesz valami eredmény.... Ja...nem a móvári "haver" - Netesekre gondolok ám.... ! Ideje lenne lehúzni az ilyen élősdi - maradvány-cégeknek már a "ROLÓT" Ja... jó utat Prágába....”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az 1-es út vezet

Régió - Arányaiban jelentősen csökkent a személyi sérüléssel járó balesetek száma Mosonmagyaróvár… Tovább olvasom