Kisalföld logö

2018. 02. 18. vasárnap - Bernadett 0°C | 6°C Még több cikk.

Új irodába költözött a munkaszervezet

Kimle - A helyi védőnői szolgálat egykori épületébe költözött január végén a Szigetköz–Mosoni-sík Leader Egyesület Munkaszervezete. Az iroda munkatársai az aktuális pályázatokról, az eddigi tapasztalatokról tájékoztatják az érdeklődőket.
Nemrég új épületbe költözött a Szigetköz–Mosoni-sík Leader Egyesület Munkaszervezete. A helyi művelődési ház közelében fekvő önkormányzati ingatlanban korábban a védőnői szolgálat működött, de az időközben átköltözött az orvosi és fogorvosi rendelőbe.

– A korábbi Leader-szervezet tizenhárom települést tömörített, Kimle volt a gesztorszervezet és az önkormányzat épületében kaptunk helyet. A Szigetköz–Mosoni-sík Leader Egyesület Munkaszervezetében harmincnégy település vesz részt, százhét tagunk van. A területnövekedéssel két új munkatársat alkalmaztunk és új irodába költöztünk – tájékoztatott Grundtner Gábor munkaszervezet-vezető, aki elmondta: az utófinanszírozás miatt hitelfelvételre kényszerültek működésük biztosítására.

A munkaszervezet-vezető a feladatokról is beszámolt: ők szervezik meg a közgyűléseket, az elnökségi és felügyelőbizottsági gyűléseket. Pályázatírást nem vállalnak, viszont az érdeklődők rendelkezésére állnak tanácsokkal.

Grundtner Gábor munkaszervezet-vezető tudatta: havonta fórumok keretében számolnának be az aktuális pályázatokról, tapasztalatokról.
Grundtner Gábor munkaszervezet-vezető tudatta: havonta fórumok keretében számolnának be az aktuális pályázatokról, tapasztalatokról.

Amint arról már korábban is írtunk, a Szigetköz–Mosoni-sík Leader Egyesület Munkaszervezete mintegy 1,2 milliárd forintból gazdálkodhat az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program keretében. Országosan mintegy hatezer pályázat érkezett be, ebből 72-t a munkaszervezet tagjai küldtek be.

– Azt tanácsoljuk a pályázóknak, hogy időben érdeklődjenek a lehetőségekről, és lehetőleg a határidő előtt adják be a kérelmeket. Emellett felhívnám a figyelmet az elektronikus feltöltésre, amely sokkal gyorsabb, precízebb, praktikusabb, mint a postai pályázás – hangsúlyozta Grundtner Gábor, aki kiemelte: a fogadóórák mellett havonta tartanak majd fórumokat. Ásványráró után legközelebb Hegyeshalomban mutatkozik be a munkaszervezet és az aktuális pályázatokról is lehet bővebb információt kapni.

Falunapra pályázhatnak

Nonprofit szervezetek, önkormányzatok és magánszemélyek pályázhatnak március 10-ig falunapok megszervezésének támogatására. Susovits Vera, a munkaszervezet alkalmazottja hozzátette: a kötelező feladatok mellett kétszázezer forintot is lehet igényelni a helyi előadók, csoportok támogatására.


hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyolc és fél millió forint az irodának

Mosonmagyaróvár - A helyi Tourinform-iroda tavaly két főállású dolgozóval és a főszezonban… Tovább olvasom