Kisalföld logö

2018. 01. 24. szerda - Timót -1°C | 6°C Még több cikk.

Új intézményvezetők a Bolyai- és a Haller-iskolában

Szeptember közepétől a mosonmagyaróvári Haller-iskolát öt évre a korábbi megbízott igazgató, Némethné Fucsik Edit irányítja. Ugyanekkortól – szintén öt évre – Kocsis Zoltán a Bolyai élén kezdte meg első ciklusát.

Az idei tanévet két mosonmagyaróvári iskola is úgy kezdte meg, hogy megbízott igazgató vezette az intézményt, ugyanis az igazgatói pályázatok győzteseit csak később hirdették ki. Mindkét állásra egy-egy pályázatot nyújtottak be. Miután kisebb vihart kavartak a két intézményben a tanév elején történtek, most a végeredményről érdeklődtünk.

– Szeptember 16-tól a mosonmagyaróvári Haller-iskola igazgatója Némethné Fucsik Edit, a Bolyai-iskoláé Kocsis Zoltán, megbízatásuk öt évre szól – erősítette meg érdeklődésünkre Blazovicsné Varga Marianna, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Győri Tankerületének igazgatója (a két pályázatot is ez a tankerület írta ki).

– Örülök az eredménynek. A tantestület támogatását ugyanúgy magam mögött tudhattam, akárcsak a helyi önkormányzatét – hangsúlyozta a város legnagyobb iskolájának vezetője, Némethné Fucsik Edit, aki több- évi igazgatóhelyettesként eltöltött idő után (tavaly megbízott intézményvezetői posztot töltött be) jelentkezett a mosoni városrész iskolája élére.

Némethné Fucsik Edit
Némethné Fucsik Edit

A 886 diákot fogadó, 69 pedagógust foglalkoztató iskola vezetője a közeljövő legnagyobb feladataként a szakképzésben várható változásokra való felkészülést említette. Ugyanis jövő év elejétől a tervek szerint a szakközépiskolai és szakiskolai képzés átkerül a megyei tankerülethez (ma még csak a szakmai felügyeletet látják el). Némethné Fucsik Editet a korábbi igazgatóhelyettesek segítik munkájában. Mint hozzátette, „szakmailag, emberileg is megbízom bennük, enélkül nem is lehetne intézményt vezetni".

Eközben a mosonmagyaróvári Bolyai-iskola teljes vezetősége (az igazgatótól a helyettesekig) kicserélődött.

– Egy köznevelési intézmény irányítása rendkívül komplex feladat. Mivel az – amúgy nagyon jó munkát végző – elődöm nem pályázta újra a vezetői állást, és közben elvégeztem a közoktatási vezetői képzést, egyre inkább megfogalmazódott bennem a pályázat lehetősége. Nagyszerű kollégáim is támogatták ezen terveimet, elképzeléseimet és úgy éreztem, hogy mivel már a 18. tanévben tanítok itt és itthon is érzem magam, szívesen vállalnám ezt a feladatot – indokolta pályázatát Kocsis Zoltán.

Kocsis Zoltán
Kocsis Zoltán

A 117 éves Bolyai-iskola igazgatójának célja, „hogy az eddigi kitűnő pedagógiai munkát tovább folytassuk, az új módszereket beépítsük a pedagógiai folyamatokba".

– Már gimnazista koromban erre a pályára készültem, ebben pedagógus édesanyám mutatott számomra követendő példát. A tanári pálya iránti érdeklődésemet akkori osztályfőnököm – Kovács Lajos – is támogatta. Az ő munkássága is irányt mutatott. Az érettségi után következett a főiskola, majd a Pécsi Tudományegyetemen szereztem egyetemi német nyelv és irodalom szakos tanári diplomát. Az évek során – ahogy a pedagógusok többsége – folyamatosan képeztem magam, ennek köszönhetően német nyelvből tolmács-fordító képesítő oklevelet, majd nyelvvizsgáztatói engedélyt szereztem. Tavaly diplomáztam a BME közoktatási vezető szakán, további szakértői címek megszerzése is folyamatban van. A jövőben köznevelés-irányítással is szeretnék foglalkozni, e téren is továbbképezném magam. Ezt azonban csak családom támogatása mellett tudom megtenni, ezért is köszönöm nekik türelmüket és támogatásukat – fogalmazott az új iskolaigazgató.

Olvasóink írták

  • 1. kékcinke 2013. október 04. 18:17
    „Gratulálok az igazgatóknak, jó munkát kívánok nekik!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Régiséggyűjtemény az egykori püski iskolában

Palatáblától az úttörőnyakkendőig, megkopott mikroszkóptól a hatvanas évekből származó oklevelekig sok régi taneszközt őriz a néhány éve bezárt püski iskola. Tovább olvasom