Kisalföld logö

2016. 10. 21. péntek - Orsolya 5°C | 10°C

Új főorvosok és gyógyító eljárások

Mosonmagyaróvár - A háziorvosok – ezáltal a betegek – bizalmának visszanyerése érdekében számos személyi és szervezeti változás történt a Karolina Kórház belgyógyászati mátrixosztályán. Bevezették például az endoszkópos gasztroenterológiai beavatkozásokat.

Jelentős változásokon megy keresztül a mosonmagyaróvári Karolina kórház belgyógyászati mátrixosztálya. Új szakemberek érkeztek a különböző szakmacsoportokhoz, ezzel együtt új gyógyító eljárásokat és technikákat is alkalmaznak az intézményben. A változásoktól a főigazgató a magasabb szintű ellátás mellett a betegek kórház iránti bizalmának erősödését várja.

– A belgyógyászati mátrixban a változtatásokra azért volt szükség, hogy visszanyerjük a háziorvosok bizalmát. Több olyan visszajelzést is kaptunk, miszerint igénylik ezen a területen a profil bővítését – mondta dr. Vermes Tamás. – A változásokról a háziorvosokat részletesen tájékoztatjuk. Január elsejétől a belgyógyászati szakmacsoport vezetését átvette dr. Pécsi Gyula, aki addig a megyei kórház belgyógyászati osztályán dolgozott.

Belgyógyászat: Több szakmacsoportban is történek személyi és szervezeti változások.

A főorvos a belgyógyászat és a gasztroenterológia területén nem csupán a régióban az egyik legismertebb szakember, de tevékenysége országosan és nemzetközi viszonylatban is elismert.
Feladata elsősorban a kórházban a gasztroenterológia fejlesztése, új eljárások bevezetése. A dr. Szabó Tibor és dr. Tóth Lajos által vezetett gasztroenterológiai ambulancián az elmúlt tíz évben is el tudtuk végezni a gyomor és a bélterületek tükrözését, az új eljárásokkal azonban az epeutak és hasnyálmirigy endoszkópos vizsgálata is lehetővé válik. Ennek segítségével számos sebészeti beavatkozás elkerülhető, valamint sok betegség már korai stádiumban felismerhető.


Az ehhez szükséges új eszközök beszerzése már tart. A főorvossal két munkatárs is érkezett, s egy új szakorvos, dr. Füzi Zsuzsanna és Kokas Mariann vezetőasszisztens is az osztályt erősítik. A fejlesztéseket úgy hajtjuk végre, hogy a belgyógyászat régi értékeit, profilját is megőrizzük. A hematoonkológiát továbbra is – orvos igazgató és mátrixvezetői tisztsége megtartása mellett – dr. Bodnár Mária, a diabetológiát pedig dr. Birkus Zita irányítja a korábban megszokott magas színvonalon.

– A gyermekgyógyászaton is történtek személyi és szervezeti változások. Az újszülöttrészleget dr. Bereczky Judit főorvos vezeti, aki korábban a megyei kórház újszülöttosztályát irányította. A főorvos emellett részt vesz a gyermekgyógyászati és gyermeknefrológiai ellátásban is. Változás továbbá, hogy az újszülöttrészleg átkerült a gyermekgyógyászathoz, így egységes szakmai szervezetté állt össze ez a szakmacsoport és biztonságosabbá vált a szülészet működése is.

– A tüdőgyógyászat területén is jelentős átalakulás történik. Dr. Szalai Zsuzsanna szakmai vezetésével továbbra is megmarad a fekvőbeteg-ellátás, emellett előrelépés a tüdőgyógyászati rehabilitáció és az alvásvizsgálatok elindítása. A szintén a belgyógyászati mátrixhoz tartozó kardiológia dr. Takács János vezetésével továbbra is magas szakmai színvonalon látja el a feladatát. A belgyógyászati fejlesztések nem mennek a kardiológiai ellátás rovására. Változás várható továbbá a belgyógyászati sürgősségi ellátás terén is, februártól dr. Várallyai Zoltán vezetése alá kerül az ambulancia. Az átalakításokkal el szeretnénk érni a teljes belgyógyászati mátrix színvonalának emelését és az egyes szakmacsoportok közt meglévő különbségek kiegyenlítését – hangsúlyozta dr. Vermes Tamás.

Egymillió forintos támogatás
Egymillió forinttal támogatta a Halászi Takarékszövetkezet a Sérültekért Alapítványt. A szervezet 2006-ban civil összefogással létesült a mosonmagyaróvári Karolina kórház balesetisérült-ellátásának biztonságos működése érdekében. A tágra szabott tevékenységi köre az eszközbeszerzés mellett segíti többek közt a betegek komfortjának elősegítését szolgáló beruházásokat, a kimagasló munkát végzők díjazását, illetve oktatásokat, továbbképzéseket is. A takarékszövetkezet tervei szerint a jövőben rendszeresen támogatja az alapítvány működését. Az egymilliós támogatásról szóló emléklapot Illés Zoltán elnök adta át dr. Vermes Tamás főigazgatónak – felvételünkön.Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Humorral és zenével mutatkozott be az egyetem

A továbbtanulásra jelentkezők életében rendkívül időszerű témát dolgoz fel a Nyugat-magyarországi… Tovább olvasom