Kisalföld logö

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

Új étterem és konyha

A napi 600 adagos, most átadott Karolina-konyha a mosonmagyaróvári kórházban fekvő betegek napi háromszori étkeztetésének biztosításán túl alkalmas a személyzet ellátására is.
Újabb jelentős állomásához érkezett a mosonmagyaróvári Karolina Kórházban tavaly szeptember vége óta folyó rekonstrukció. A már átadott intézeti gyógyszertár, bőrgyógyászat, új portaépület és a gépkocsi-főbejárat után tegnap az új szárnyban található konyhát adták át rendeltetésének.

A konyha és étterem az új épületszárnyban két szinten helyezkedik el: a pinceszinten csaknem 130 négyzetméteren raktárak, hűtőkamrák, előkészítők, öltözők és fürdők találhatók; a földszinten előkészítők, hideg- és melegkonyha, tálalók, üzemviteli helyiségek, hulladéktárolók készültek és ide csatlakozik a személyzeti étterem is. Összességében mintegy 470 négyzetméteren. A két szintet lépcsőházak és hidraulikus felvonó köti össze. A tálalóban mindenkinek külön hőtárolós tálcára helyezik a napszaknak megfelelő ételt és italt, amit zárt szállítókocsikon juttatnak el az osztályokra. A gazdaságos működtetést a gőz- és gázüzemű berendezések segítik, az élelmezés higiénéjét a bevezetett minőségbiztosítási rendszer garantálja.

A konyhatechnológia 106 millió forintba került, az építési költségek ezen létesítményekre eső hányada 120 millió forint volt. Az egyéb kapcsolódó költségekkel, így a bútorozással, informatikával, tervezéssel együtt az új konyha-étterem kialakítása meghaladta a 250 millió forintot.
A régi konyha területéből a rekonstrukció folytatásaként a sürgősségi osztályt és a központi öltözőt alakítják ki. Jó hír, hogy várhatóan néhány héten belül teljesen elkészül a Karolina új épülete.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Aláírásezrek az iskoláért

Csendes demonstrációval tiltakoztak tegnap délután több százan Mosonmagyaróváron a Bartók-iskola… Tovább olvasom