Kisalföld logö

2017. 11. 17. péntek - Hortenzia, Gergő 5°C | 7°C Még több cikk.

Új egyesület a városi párbeszédért

Szövetség Mosonmagyaróvárért Egyesület néven alakult új szervezet a közelmúltban. A szövetséget a napokban bejegyezte a bíróság is.

Az egyesület elsődleges célja, hogy a mosonmagyaróvári közélet aktív részeseként és alakítójaként előmozdítsa a legszélesebb társadalmi párbeszéd kialakulását – foglalta össze röviden a szövetség lényegét Hernádi Sándor elnök. Elmondta: az egyesület tagjai városszerte közismert emberek, akik sokat tettek már a helyi ügyek előmozdításáért.

Többeket közülük Pro Urbe díjjal is elismertek. Az egyesület elsősorban a kultúra és az idegenforgalom terén szeretne eredményeket elérni a városban.

Az elnök hangsúlyozta: számos olyan nevezetessége, programja van Mosonmagyaróvárnak, melyek jobb kihasználása hasznot hozhatna a város számára. Ilyen például a vár épülete és környéke, ami jelenleg szinte csak oktatási célokat szolgál. Az egyesület éppen ezért ezt az ügyet tűzte elsőként a zászlajára. Szeretnék a vár adta lehetőségeket a legnagyobb mértékben kihasználni. Hernádi Sándor szerint a vár belső udvara például kiválóan alkalmas nyári időszakban komolyzenei koncertek megtartására. Ez ügyben már folynak az egyeztetések az egyetemmel.

Az elnök hozzátette: a jelenleg 16 tagot számláló egyesület politikamentesen szerveződött: nem indulnak a választásokon és nem is kívánnak semmilyen pártot támogatni. A szövetség első megmozdulása volt, hogy a város más civil szervezeteivel összefogva közös jelöltet ajánlottak az idei kultúradíjra.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egyre többen kérnek étkeztetést

A hónap elejétől átvette az Egyesített Szociális Intézmény fenntartását Mosonmagyaróvártól a… Tovább olvasom